2006-10-31

Du Perikles …

En annan femtonåring än vår (men låt oss ändå för enkelhets skull kalla honom femtonåringen) var i Danmark och spelade cup med sitt fotbollslag i somras. Femtonåringens pappa, tillika lagets tränare, var också med. Nu bar det sig inte bättre än att femtonåringen bröt armen i en match och fick åka till sjukhuset. Det var ett ganska komplicerat armbrott, och det gjorde mycket ont, särskilt när armbrottet skulle dras tillrätta. Så femtonåringen fick morfin mot smärtan. Vid tre tillfällen. Av tre olika sjuksköterskor. Som helt oberoende av varandra förklarade för femtonåringen:
– Nu kommer du att känna dig lite yr, ungefär som när du har tagit en öl.
Nämnde jag att det var i Danmark?

gron-tuborg

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Haha. Och i går såg jag på tyska info-kanalen (som jag ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR) om hur skolklasser gjorde utflykter till benediktinermunkarna uppe på berget... först ett obligatoriskt besök i kyrkan - sen ööööööl...

Visserligen vet jag ju att munkar sysslar med ädla drycker lite här och där, men det såg lite fel ut med den strikt klädde munken inne på bryggeriet.
(Klosterlikör från nunnorna på Fraueninsel i Chiemsee får man smakprov av varje gång man handlar på apoteket i en närliggande ort. Smaskens att skölja ner huvudvärkspillren med... )

Anonym sa...

Hahahaha! OM du inte har nagot emot det sa OVERSATTER jag detta for de alkoholparanoida amerikaner som laser min blogg. Med lank+hanvisning forstas.

Översättarhelena sa...

Bloggblad: Åh, tyska infokanalen låter som nåt för mig!
Lotta K: Självklart har jag inget emot det!

Saring sa...

Det är underbart! Om det hade varit till jag som legat där som femtonåring hade jag nog blivit bättre förberedd om de sagt "nu blir du snart lite yr, ungefär som när du druckit läkarsprit utspädd med folköl". Nämnde jag att jag växte upp i Harplinge? Hehe.

WV: Fuzyhx. Är det inte så de engelska läkarna frågar? Haos jår fuzyhx? Eller var det gymnasterna?

Håkan (hakke) sa...

Bra bild också, för att illustrera att en dansk femtonåring är ung och grøn :)

Översättarhelena sa...

Grøn i fejan också efter lite för många såna där. Kan man bli även av läkarsprit.