2006-10-26

Hej alla trashbloggare!

Har ni hört talas om den nya trenden i bloggvärlden, trashbloggarna? Troligen inte, för den är ganska ny. Men tro mig – den här trenden kan bli hur stor som helst.

Vi trashbloggare, vi tycker om att skriva om skräp. Om konstiga saker som vi äger eller råkar stöta på. Jag skriver till exempel om loppisfynd och visar min galgsamling. Trashbloggarnas okrönta drottning är förstås Lotten, som visar upp lådor och skåp och skriver om mögliga vällingflaskor och gamla tidningar. Saring och Studiomannen är också med i trashbloggarrörelsen. Missförstå mig inte nu: en trashbloggare behöver givetvis inte bara skriva om skräp. Vi har inga såna krav. Så seriösa är vi verkligen inte. I själva verket är det väl det som är det mest utmärkande för oss. Vi är oseriösa och har inga särskilda krav. Och ibland är vi kanske lite seriösa. Vi blandar och ger.

Det här med klassificering av min blogg har länge varit ett problem. När jag berättar för folk att jag har en blogg så undrar de: ”Och vad skriver du om då? Vad är det för slags blogg? ” Och vad ska jag svara på det, kan ni säga mig det? Galgar? Ja, visst skriver jag om galgar, men har jag en galgblogg? Det händer ju någon sällsynt gång att det handlar om språk och ord och sånt, men språkblogg är kanske för mycket sagt? Eller översättarblogg? Och nog skriver jag ner ett och annat matrecept, men är det en matblogg? Visst skriver jag om kläder ibland, så då är det kanske en modeblogg? En glamourblogg? Skulle inte tro det. Och inte skriver jag om aktuella dagsfrågor eller politik eller brännande ämnen eller finkultur eller något som helst som kan betraktas som seriöst. Så jag brukar faktiskt säga att jag mest skriver om trams. Vilket låter lite … tramsigt. Men nu har jag äntligen ett bra svar: Jag har en trashblogg. Jag är en trashbloggare.

PICT0003
Glamourbloggare? Nej, trashbloggare!

21 kommentarer:

Bloggblad sa...

Fast inte skriver du skräp - eller OM skräp! Jag brukar kalla min för "kåseriblogg", det låter lagom snällt och tantigt tycker jag. Och du är ju nästan där nu... :)

Förresten kom jag ihåg resten i morse:
Med tantåldern finns ett stort plus
som ger ekonomin en skjuts
Man kan spara hela semesterpengen
för svettas gör man lika bra hemma i sängen

Översättarhelena sa...

Tack Bloggblad! Det är ju en fantastiskt rolig dikt! Får man lov att använda den vid uppvaktning av andra "tanter"? Med nämnande av källan såklart. Förresten är jag så extremt frusen av mig att jag nästan ser fram emot en viss tantåkomma!

Översättarhelena sa...

Förresten igen: Jag tycker inte heller att det jag skriver är skräp! Men jag gillar att skriva om skräp i rent konkret bemärkelse. Kåseriblogg är i och för sig också en bra beteckning, som jag nog om sanningen ska fram också har använt en eller annan gång :)
Vardagsbetraktelser brukar jag också säga om jag ska vara seriös, fast det ska jag ju sällan.

Lotten Bergman sa...

Från och med denna din trashbloggartext är jag inte längre okrönt utan snarare synnerligen krönt, känns det som. Nästan överkrönt! (- Är jag över krönet? hade min farmor sagt nu.)

Nu ska jag hämta mitt diadem som jag ju annars bara har när jag tapetserar.

Word Verification ser ut som hlhliljtljljthnftil och det kan ju ingen människa klara av. Nu fick jag en ny: devadt, yes, det var det det.

Håkan (hakke) sa...

Som du knatar omkring och vandrar obehindrat från det ena ämnet till det andra kan man annars få för sig att du har en traskblogg.

Anne-Maj sa...

Hihihi.. nu skrattar jag bara. Jag kan hålla med dig om Lotten. Hon är min förebild. Jag försöker bli som hon, men min personliga egenskaper släpper inte på sig. En ordentlig och disciplinerad människa. (Nu blev det bara rött under den första orden! Tack Firefox för hjälp med tre felstavade ord... fast jag fick lägga in ordet Firefox i ordlistan)

Anne-Maj sa...

Nää, nu går jag och drar täcket över mig! Det ska vara "det första ordet" och jag behöver grammatikhjälp i Firefox!

nwetm

Översättarhelena sa...

Lotten: Jag undrar om de extrasvåra ordverifikationerna på just min blogg är något slags straff? Och i så fall för vad? Brist på seriositet?
Hakke: Eller patraskblogg kanske?
Anne-Maj: Hemlis: Lotten är – otroligt men sant – lika rolig och trevlig i verkligen som på bloggen! Man när vi träffades så pratade vi om en bloggare som vi båda var djupt imponerade av, och gissa vem det var: Anne-Maj!

ab sa...

Grattis på födelsedagen i efterhand!

Kan man gälla som trashbloggare om man ser ut som fan när man sitter och bloggar...? Jag skulle inte precis ställa mig framför spegeln och plåta dagens outfit just nu.

Studiomannen sa...

Helena: jag har skrivit om det, men kanske är det ett stickspår. För med tanke på hur stiliga du och Lotten är vill jag varna för att det handlar om kläder och skor.

Och Ab: möjligen är du inte stilig just nu. Men annars är du det!

Så det så!

Matildas fikarum sa...

Ha, ha, vilken härlig bild! En av de roligaste på länge.

deep|ed sa...

Vafan... jag vill också vara trashbloggare...

Ökenråttan sa...

Att Sverige är det enda land där rörmokarna vet vad dom gör är ju en gammal sanning. Jag har vissa erfareheter från sanintetsbranschen här i öknen som jag hållit inne med; lite för lågt för de tjusiga bloggar som jag frekventerat. Men NU när Helena givit traschen ett forum ska inget hålla mej tillbaka.

Det gäller dusch- och badfaciliteter. Att vattentrycket är ömsom är man ju van vid från alla länder utom kära lilla Sverige. Antingen kommer det ett Niagara så man får hålla sej fast i tvålkoppen för att inte slungas in i väggen eller också strilar det ned fyra droppar i minuten, särskilt när man just har löddrat in huvudet med shampo.

Och ligger det två hårstrån i kors i avloppet då vägrar duschvattnet att rinna ut och man står i tvåligt vatten upp till anklarna. Men tappar man upp ett bad och avloppsproppen råkar hamna en åttondels milimeter snett, dår slurpar vattnet ut och man ligger i torrrdocka på två röda.

Det där har väl alla råkat ut för, men jag som alltid vill vara värst vill nu rapportera följande fenomen i branschen: I vårt badrum kommer det plötsligt HETT vatten ur kallvattenkranen. Hela badrummet är varmt som en öken och när man sitter på (den rosa) toalettstolen blir det väldigt vamt om baken. I morse upptäckte lille maken att toalettens vattentank även den innehåller HETT vatten. Nu slår vi av varmavttenberedaren i badrummet och ser om det hjälper. Något direkt varmvatten behöver man strängt taget inte här.

Ökenråttan sa...

Trash ska det vara inte nån tysk stavning med c, inte.

Studiomannen sa...

Deep|Ed: det är inte försent!

Översättarhelena sa...

Deep|Ed: Alla får vara med, såklart! Ju fler desto trashigare!
Ökenråttan: Jag för min del skulle tycka det var utmärkt skönt med en uppvärmd toa. Men jag bor ju inte i nån öken precis.

Översättarhelena sa...

Matilda: Ja, jag roar mig ibland med att lägga ansiktsmask och gå runt och skrämma familjen. Inte vet jag om jag blir mycket vackrare av den, men det är jättekul när de hoppar till vid åsynen av mamma/hustru som Hulken!

Översättarhelena sa...

AB: Tack! Och alla får vara trashbloggare!

Bloggblad sa...

Visst får du använda den - det finns några rader till. Den har faktiskt gjort succé på några kalas - och jag brukar alltid lägga till ett par personliga rim om gratulanten.
Har jag din mailadress? För i så fall kan du få hela.
jag har: förnamn@efternamn.com

Maria sa...

Kul kategorisering! Man kanske skulle starta en bloggportal som sammanställde alla trashbloggar :-) Måste fundera på en kategori för min egen blogg nu. Språktrash?

Översättarhelena sa...

Maria: Trashportal, ja, det låter bra det!