2006-10-03

Jag glömde i alla fall inte byxorna hemma

När man ska gå och träna så är det bra att ha med sig vissa saker, till exempel:
– Vattenflaska
– Tvål
– Träningsskor

I morse bestämde jag mig för att gå på Friskis & Svettis. Ni vet, frilansar som jag jobbar på alla möjliga konstiga tider och kan gå och träna när det är som minst folk på gymmet. (Fast egentligen jobbar jag nästan alltid från ungefär halv nio på morgonen till halv sex på kvällen och så gott som aldrig på kvällar och helger. Men i teorin skulle jag alltså kunna göra det.)

Alla persedlarna ovan lyckades jag glömma att packa ner i dag, vilket tyvärr alltför tydligt visar min bristande rutin. Ja, det var väldigt längesen jag tränade. Så för säkerhets skull kollade jag igenom min packning flera gånger innan jag gick. Rena underkläder? Check. Deodorant? Jajamensan. Träningshandskar? Javisst. (Är det förresten mesigt att ha handskar för att inte få ont i sina små ömtåliga tassar när man tränar eller är det tvärtom rätt coolt och ser lite proffsigt ut? Jag är tveksam, men lutar åt det senare. Nerpackade var de i alla fall.) Ändå glömde jag alltså skor, vattenflaska och tvål. Jag tror jag måste skriva en lista över saker man behöver ta med sig när man tränar. Men var ska jag lägga den så jag kommer ihåg att titta på den? I träningsskorna? Hmm, jag ser ett problem där.

Nåväl. En vattenflaska rotade jag genast fram i lådan för kvarglömda saker i omklädningsrummet. Möjligen är det lite snuskigt att ta någon annans begagnade vattenflaska. Men jag sköljde den faktiskt, det gjorde jag. Det var värre med skor. Flickan i receptionen blev visserligen inte alls förvånad när jag frågade om de hade några kvarglömda skor jag kunde låna, men tyvärr hade de inte det. Eftersom jag skulle träna på gymmet tyckte hon dock att det inte gjorde något alls om jag var i strumplästen. Så fick det bli. Det kändes lite fånigt att tassa runt bland skivstängerna i vita frottésockor, men fötterna är trots allt inte det man använder mest när man lyfter skrot. För att inte missleda någon så får jag väl tillstå att det inte blir så väldigt mycket skivstänger och renodlat skrot för min del, utan jag håller mig till såna där träningsmaskiner.

Efter väl förrättat träningspass (själva träningen gick väl för övrigt sådär, men något annat var egentligen inte att vänta) la jag ordentligt tillbaka vattenflaskan i kvarglömda lådan. Och hittade en utmärkt tvål att låna där också. Sen visade sig min orutin igen. Jag hade nämligen glömt hur det är tvätta håret i snålduscharna på Friskis & Svettis. Vattentrycket är så obefintligt (jämför gårdagens diskussion hos Annika) att det tar sisådär en halvtimme att få ur schampot ur håret. Eller också kan man, som jag gjorde, ta till knepet att använda två duschar samtidigt. Vilket går till så här: Man ställer sig under en takdusch och tar samtidigt handduschen från duschmojängen (jaja, duscharmaturen då) bredvid och håller den så nära skalpen det bara går. Då går det rätt bra. Efteråt är golvet en sjö. Det är inte mycket vatten man sparar med såna där duschar.

Förresten slår det mig plötsligt – jag glömde lägga tillbaka tvålen i kvarglömda lådan. Så du som har glömt en Barnängenstvål i blå plastask på Friskis & Svettis i Majorna: Förlåt! Den ligger i norra duschrummet!

Så nu väntar jag bara på träningsvärken. Om jag inte hörs av på några dagar så behöver ni inte oroa er, det beror bara på att jag inte kan lyfta armarna.

Gymhandskar
Mesigt eller proffsigt?

9 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Har du handskar när du styrketränar?

Jag tar mig för pannan. Och lyfter upp hakan. Oj.

Så cool har jag då inte ens kommit på tanken att jag skulle kunna vara. Jag är ett modeskämt i lokalerna. Men ett starkt skämt.

Nu ska jag köpa handskar!

Översättarhelena sa...

Lotten: Ja, visst är det absurt! Men jag har fått för mig att det höjer min hippfaktor bland de andra svartbyggena. Men det kan lika gärna vara tvärtom. Förresten får man leta efter ett ohippare gym än Friskis.

Ökenråttan sa...

PROFFSIGT så klart! Jag anade inte att det fanns så coola prylar. Min träning försiggår mest på fri fot utomhus, så det är mycket som jag inte vet om gym.

trulsa sa...

Vilka fina naglar du har! Var det första jag tänkte när jag såg bilden *s*. Inte alls på handskarnas trendfaktor eller inte. Men kan vi inte enas om att sånt som är bra för en och som man behöver alltid är trendigt? Så slipper jag känna mig som ett miffor på gymmet också. ;)

Ulla sa...

Du lider inte av bacillskräck, tycks det mig.

Celia sa...

Jag röstar på coolt när det gäller handskar. Om man tränar yoga så gör det inget att man glömmer skor (eller handskar), för man tränar med nakna fötter (och händer), och vattenflaska kan man verkligen glömma, för dricka ska man varken göra strax före eller under passet - och definitivt inte under övningarna. Tvåla in sig kan man göra när man kommer hem. Muskler? Kolla Madonna...

Översättarhelena sa...

Ökenråttan: Det finns jättemycket coola prylar att ha när man tränar på gym, men jag har bara handskarna. I övrigt: gammalt linne, kortbyxor lånade av dottern samt skor ärvda av sonen.
Trulsa: Tack, vad snällt! Jag var nagelbitare (periodvis) ända tills för tio år sen, så jag har alltid tyckt att jag har fula mina händer och naglar och nånstans sitter det nog i fortfarande!
Ulla: Jo, det gör jag nog litegrann egentligen, så jag hade lite ångest över det där med flaskan.
Celia: Tack för det! Jag har också tränat yoga för längesen och kan skriva under på att man blir både stark och vig av det!

Miss Gillette sa...

Skivstänger är faktiskt jättebra. Man behöver inte fästa så mycket skrot på dem -- huvudsaken är att man utför rätt rörelser med en smula motstånd. När jag fick nackspärr & krånglande levator (som jag kallar för Leviatan eftersom den gör så mycket ont på mig) sprang jag hos olika naprapater varav ingen kunde åstadkomma nån egentlige förbättring. Började jag så med styrketräning -- stång- och skrotlyftning -- och efter ett, säger ett, pass var värken borta och har sen aldrig avhörts. Detta är över åtta år sen. I kid you not: ETT styrketräningsträningspass. (Jag tränade förstås fler pass efter det första.)

Handskar är helrätt. Det har jag tyckt sen jag var tonåring och jämt hade på mig såna där som man ser knogarna genom när jag cyklade. Numera bor jag så till att jag sällan cyklar mer än 800 meter, så nu har jag bilhandskar istället.

Översättarhelena sa...

MOlle: Jag tvivlar inte en sekund. Mina axlar och skulderblad trilskar emellanåt (på vilken översättare gör de inte det), men det också bli bra efter - ja just det - ett träningspass.