2006-10-13

Aderton stolar ...

... har jag i mitt hem och det med råge! Äsch, jag har inte räknat, men nu ska ni få se en av dem i alla fall. Det är Saring som är så snäll och psykologiskt insiktsfull att hon förstår att jag inget hellre vill än att visa upp min arbetsstol.

Så här har ni den: sextusenkronorsmöbeln, vrålåket, den röda lädertronen på vilken jag vilar min bakdel då jag sliter ihop till mitt levebröd:

PICT0010

13 kommentarer:

Studiomannen sa...

Med den nätta baken kommer du att lämna över en stol i bästa skick till dina barn och sedan till barnbarnen och sedan till...

...men betalar man för kvalitet så hade det nog hänt i alla fall!

Jag sitter i en kontorsstol. Har faktiskt ingen aning om varifrån den kommer ursprungligen, men jag fick den av min far. Trevlig helg!

Lotten Bergman sa...

Våra 47 stolar kostade mindre än 6 000 kr tillsammans!

(Å andra sidan har dessa 47 stolar bara 183 ben, vilket är synnerligen irriterande.)

Översättarhelena sa...

Studiomannen: Jag har redan roat mig med att räkna ut att den hittills har kostat mig sisådär tre kronor per arbetsdag, och den siffran lär väl sjunka ytterligare. Ja, jag är smålänning. Annars är jag inte så mycket för att betala för kvalitet. Faktum är att jag helst får saker gratis.
Lotten: Detsamma gäller nog för alla våra andra stolar! Alltså inte antalet ben utan genomsnittspriset per stol eller nåt sånt. Som sagt, jag tycker bäst om sånt som är gratis. Billigt är näst bäst. Men just när det gällde arbetsstolen så bestämde jag mig bara för att köpa den bästa jag hittade. Så jag är lite stolt över den, för den är liksom en seger över min egen snålhet också!

Ökenråttan sa...

Själv sitter jag på en av En Stor Möbelskapare signerad arbetsstol, den väger tre ton, blodflödet stoppar i låren och stolen går inte att höja eller sänka och knappt att svänga. Den gnisslar lite också. Naturligtvis finns det ett skäl till VARFÖR jag framhärdar med detta pinoredskap, helt orationellt givetvis och sentimentalt. Men det kan vi ta nån annan gång. - Man kan luta sig bakåt i den i alla fall; då gnisslar den som värst, vilket hindrar mig från att somna.

Översättarhelena sa...

Ökenråttan: Vad gör man inte för konsten.
Den röda lädertronen har tyvärr nackdelen att den är lite för sovvänlig. Ett litet gnissel borde göra susen.

Saring sa...

Jag känner att tillfället KRÄVER att jag citerar vår forne landsfader G. Persson:

"läckert"

cruella sa...

På bilden ser det ut som du har lagt både papper och ett tangent bord i press under sitsen. En tvådimensionell värld vore intressant.

cruella sa...

Ett tangent bord?

GURSS säger wv, inte utan att man håller med.

Hanna Fridén sa...

Väldigt snygg, och bra sittmöbler är ett måste för att få ett jobb ordentligt gjort!

Översättarhelena sa...

Saring: Mycket passande på min ära.
Cruella: Det kanske jag har också!
Hanna: Tack, och du har helt rätt!

Miss Gillette sa...

Ernst Billgren framkastade teorin i sitt sommarprogram häromsommaren att en vanlig gammal pinnstol nog är bäst om man vill slippa värk på grund av stillasittande. Eftersom såna stolar är så ohemult obekväma tvingas man byta sittställning ideligen, och det är ju precis det som kroppen vill: få röra på sig och byta ställning ofta.

Trots att jag också har investerat i ett ergonomiskt vidunder till min rygg och nacke och mina axlar (inte rumpan så mycket, dock; den brukar man sällan få musarm i, och titta vad DEN kommentaren inbjuder till snuskiga påhopp då) köper jag Billgrens teori rakt av. Att sitta blick stilla i flera timmar är aldrig nyttigt, och ju bekvämare man sitter, desto mindre lockad blir man att resa sig, sträcka på valda delar av kroppen, skutta lite jämfota och över huvud taget använda så många delar av sin arma lekamen som möjligt.

För hur många är det som tar sina fem minuters opp-och-hoppa-pass per timme? Handen på hjärtat? -- Nä, jag tänkte väl det.

Översättarhelena sa...

Molle: Du och Ernst har ju rätt. Faktum är att det är det som är tanken bakom just detta vrålåk till kontorsstol, Ullmansstolen. Alltså att man ska sitta på lite olika vis hela tiden. Av samma anledning gillar jag bärbara datorer och såna där musfällemöss. Jag vill flytta runt tangentbordet och musen lite efter behag. Fast jag har som sagt fått musarm i alla fall ...

Översättarhelena sa...

... gillar jag alltså inte bärbara datorer och musfällemöss ...
skulle det såklart vara.