2007-01-20

Tips för hungriga!

Stämmer detta på dig:
- Du är snart sexton
- Du är kille
- Du har växt väldigt fort på längden

Ja, då behöver du väldigt mycket mat för att bredden så småningom ska komma ikapp. Men eftersom den inte har gjort det ännu så kan det vara svårt att få plats med all mat man behöver. Då kan man helt enkelt göra så att man tar en vilopaus mitt i måltiden.

sexton

Sen är det bara att fortsätta äta igen! Har du dessutom problem med att få byxorna att sitta uppe på en anständig höjd? Lugn, så småningom fyller du säkert ut dem bättre.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Gäller det inte för flickor? En av våra flickor skulle behöva göra det.

Översättarhelena sa...

Anne-Maj: Det kan säkert testas på flickor också! Ingen av mina två har behövt det, men det finns nog de som gör.

Qi sa...

helena, jag tror att ni har ganska roligt hemma hos er!

Bloggblad sa...

Hehe... det värsta är att det håller på länge... min lillpojke är 28 och när han kommer hem kan jag glömma att få nåt i matlådan till måndagen.... för jag kommer ju aldrig ihåg hur mycket det går år.

Ica sa...

Jag stämmer inte in på något av de tre påståendena, men behöver ändå vilopaus mitt i maten och har väldiga problem med att få byxorna att stanna på anständig höjd... fast det kan ju bero på att jag gillar baggybrallor.

CV sa...

Hihi, det där känner jag igen. Minstingen bara växer och växer och blir smalare och smalare och hungrigare och hungrigare.
Ska tipsa honom om att lägga sig ner och vila och äta lite mer sen.
RS
kulturbloggen.com

Översättarhelena sa...

Egentligen skulle nog alla ha nytta av det där tricket!

ab sa...

Hm, jag klarar mig utan mer mat! :-)

Det ser för hejigt ut med de där brallorna som ska visa kalsingarna och halva rumpan. Särskilt när man står bakom dem i tunnelbanan! Kallingarna är inga höjdare heller, gamla urtvättade gråluddiga saker... de är för söta! (Gossarna alltså).

Eva-L sa...

Såna där byxor kan man köpa med en halv kalsong insydd (den utstickande delen...) till sin 5-åring om man vill! Jag valde att inte göra det och njuter av att diktatoriskt bestämma vad ungarna ska ha på sig, så länge jag kan.

Matildas fikarum sa...

Men är inte de där brallorna omoderna nu? Nu ska det ju vara hög midja igen. I alla fall för tjejer.

Josephine i Haag sa...

hihi - jag är inte kille men jag växte ändå ganska mycket hela tiden... men efter hormonbehandlingen ca 17-18 års åldern så minskade min aptit. Jag blev helt perplex och frågade mamma varför jag inte längre kunde äta två fulla tallrikar med mat under skollunchen som tidigare. Och hon sa "du växer ju inte längre"... ok. jag växte inte lika mycket, men det blev ändå ca tre centimeter till tills jag var ca 25 år.

Hur lång är din son nu? och har ni kollat upp med en specialist hur lång han kommer att bli? När man är längre en två meter finns det många praktiska problem att lösa. Bara att bygga om ett kök så att det passar en riktigt lång person kostar skjortan.
Http://www.kingsizeclub.se

CS!
Josephine "bara" 197cm ;-)

Översättarhelena sa...

AB: Men visst är det ett helt galet mode! Att visa kalsingarna! Fast sonen är mycket noga med att det ska vara snygga fillingar, helst av något hett märke ... Håhåjaja.
Eva-L: Min lille brorson har såna!
Matilda: Jag har också sett det, men jag tror att det (än så länge) bara gäller tjejer. Jag fasar för den dag då det bara finns jeans som är höga i midjan i affärerna, för jag tycker det är vansinnigt obekvämt! Bäst att bunkra ...

Översättarhelena sa...

Josephine: Tack så mycket för omtanken, men han är faktiskt inte mer än 185 cm ungefär. Och han blir nog inte ens så lång som min lillebror, som är drygt 190, utan högst ett par centimeter till. Han ser så lång ut på den där bilden för att han är så smal! Men som sagt, han jobbar på att komma ikapp med bredden.

Översättarhelena sa...

Qi: Ja, vi har våra ljusa stunder :)
Bloggblad: Vad gulligt att kalla 28-åringen lillpojken :)
Ica: Det är säkert bara nyttigt att vila sig lite mitt i maten!
CV: Hoppas tricket blir till glädje för din son också!

Ökenråttan sa...

Längden verkar inte höra ihop med hur mycket ungarna äter. Vår äldste son är 173 och han äter och har alltid ätit som en häst. Han kan helt enkelt äta hur mycket som helst - vi har testat. Vår dotter, som åt helt normalt, var 176. Våran bebis, yngste sonen, äter också behärskat och är 185 cm.

Själv har jag numera svårt att klara av en 3-rätters på krogen - förr åt även jag som en häst och var smal som Audrey Hepburn - och då brukar jag ta en promenad till damrummet vare sej jag behöver det eller ej, med en extra sväng runt lokalen. Då sjunker maten ned lite och jag kan fortsätta häva i mej, för gott är det ju.

Översättarhelena sa...

Ökenråttan: Det är lustigt, det där att helsyskon kan bli så olika. Min äldsta dotter är 158 cm lång (hon hade växt klart vid 12 års ålder) och den yngsta 170!

ab sa...

Själv är jag bara 1.62, åt som en häst när jag var nitton och vägde 47 kilo...Kom inte upp i 54 kilo förrän jag var trettio och då blev jag alldeles salig.

Nutidens brallor är hemska - det finns ju inte plats för normala lår i dem! Vem är 45 cm runt låren? Förutom anorektiker?

Översättarhelena sa...

AB: Då var du ju ungefär i samma storleksklass som min artonåring i samma ålder! Det finns hopp för henne också alltså :)

Linda K sa...

HA HA HA! oj om man var sweet sixteen igen... :D

Översättarhelena sa...

Linda K: Jo, de har ju vissa fördelar :)

Hannele sa...

Översättarhelena, hi-hi, jag har tre söner :)