2006-07-19

Jag har bott vid en landsväg ...

... inte i hela mitt liv, men i snart åtta år. Fast inte vid en landsväg, utan snarare en farled. Eller ett inlopp borde man kanske kalla det. Här ser man Danmarksfärjorna komma och gå flera gånger varje dag. Folk som hälsar på för första gången brukar bli lite ... upphetsade när en jättebåt plötsligt och spöklikt tyst tornar upp sig strax utanför köksfönstret.
PICT0007
A Kitchen with a View

8 kommentarer:

Kicki sa...

Tycker det var lite orginellt. Själv hör jag tåget när det går förbi 500 meter bort och har från köket/balkongen utsikt mot Den Stora Mataffären och från sovrummen mot Biltvätten.

Tacka vet jag att verkligen bo vid landsvägen.

Översättarhelena sa...

Kicki: Tåget är ju inte fy skam, inte mataffären och biltvätten heller.
Vi har även spårvagnsspåren så pass nära att om vi hade befunnit oss i en actionfilm i stället för i verkligheten så hade vi kunnat hoppa ner på spårvagnstaket från köksfönstret!
Inte många mer än vi vet hur spårvagnarna ser ut uppifrån.

Lotten Bergman sa...

Jag bor vid en före detta landsväg -- vårt hus är ju Gamla Affärn Vid Landsvägen. Men nu är det mest tuta-å-körområde för moppar. Nittio knyck är coolast, säger de som vet. På trettioväg.

(Jag är arg på mopparna, ja.)

Översättarhelena sa...

Usch och fy. Vi har en nybliven mopedägare och EU-mopedkörkortsinnehavare i familjen. Igår kom han hem och meddelade stolt att det gick att komma upp i 70 på hans moppe i nedförsbackar. Inne i stan. Då blev det räfst och rättarting här vill jag lova.

Bloggblad sa...

Att se stora färjor gillar jag. Undrar alltid vart och varför... liksom på tågstationer och tåg.

I staden där jag bor kan man från vissa gator se de stora kanalbåtarna komma förbi riktigt nära utan att man ser vattnet... som om den bara råkade passera på en tvärgata. Det ser också häftigt ut.

Kicki sa...

Idag passerade en blomma förbi mitt köksfönster. Och landade på balkongen. Från grannen ovanför. Jag behöver ett hus vid en landsväg.

Cirkux sa...

Från vårt vardagsrum har vi utsikt över vackra men svårt förorenade floden Clyde där det glider förbi såväl vräkiga kryssningsfartyg som atomubåtar, men jag måste erkänna att jag saknar Göta Älv (fast jag inte gärna skulle bada i den heller). Däremot har jag aldrig sett en spårvagn litegrann sådär från ovan. Är det en syn värd att se? Jag har sett ett tåg från Oban om det kan räknas...

Översättarhelena sa...

Cirkux: Jag ska minsann försöka fånga en spårvagn på bild litegrann sådär från ovan! Men tåg från Oban smäller väl nästan högre.