2006-08-03

Nä, det förstås

Dagens citat:
Mobbning och diskriminering av unga, gamla, handikappade, invandrare och sexuella får inte fortgå. [Min kursivering.]
Linda Rosing i GP.

7 kommentarer:

Lena B. sa...

I dag är det du, Helena, som håller kollen på det språkliga i pressen. Bra, för själv var jag på stranden idag och hade inte tid med det. Fast jag förstår inte vad jag hade där att göra egentligen - det var min sportiga kompis Angela från Brasilien som tjatar. Jag bröt en tå, nämligen. Eller nåt ditåt. Tån är alldeles blå, tjock och gör ont som katten. Ska stoppa ned den i en påse med isbitar kanske. Det är den enda nytta man har av isen här, eftersom alkohol är ALLDELES FÖRBJUDET.

Översättarhelena sa...

Lena: Jag kände väl på mig att du var upptagen så jag fick vikariera. Jag läser tidningen väldigt slarvigt i vanliga fall.
Borde du inte gå till doktorn med tån?! Det låter inte bra alls!
Och om den läker fel så kommer du aldrig att prestera nåt vidare i stående längdhopp sen, tänk på det!

Lena B. sa...

Stående längdhopp!! Mina resterande tår går av alldeles av sig själv bara jag tänker på nåt så avancerat i sportväg.

Översättarhelena sa...

Lena: Det är ju bra att raka tår i många andra sammanhang också. De är snyggare i sandaler till exempel. Hur mår tån nu?

Lena B. sa...

Tån och jag låg i horisontalläge i går och läste goda böcker med luftkondisen på. Nu är den smal och röd och gör inte så ont, tackar som frågar. Vi läste Proust, På spaning..., del 5, den med Den Långa Meningen. För att läsa Proust med behållning måste man ha en hel dag ograverad eller i varje fall minst 2 timmar i taget, så det var ju som hittat med tån. För övrigt var det +41 grader ute i skuggan så det var inte mycket man kunde ha tagit sig för utomhus ändå.

Översättarhelena sa...

Skönt att höra.
Jag måste bekänna att jag aldrig har orkat igenom ens första delen av På spaning ... Faktiskt inte mer än det som var obligatorisk kurslitteratur i litteraturvetenskap.

Lena B. sa...

Jag orkade inte heller igenom P. förrän nu när jag är mycket gammal och lyxhustru. Att läsa Proust faller på just det där att man måste ha så väldigt gott om tid och det hade jag aldrig förrän nu. Det är meningslöst att försöka ta honom en kvart i taget, just innan man somnar eller så.