2006-06-08

Väldigt liten modeblogg

Häromdagen råkade jag gå och vinna en liten tävling på modebloggen Hotspot. Detta ledde till att besöksstatistiken på den här bloggen i går slog alla rekord! Visst vet jag att modebloggarna är populära, men inte anade jag att det skulle bli en sån anstormning. Jag misstänker att många som klickade hit blev lite besvikna över inriktningen på min blogg. Det tänkte jag nu gottgöra genom att visa en klänning – som man kan känna sig som både ”fröken” och ”damen” i (för att anknyta till ett tidigare inlägg). Eller varför inte som Amelie från Montmartre?Denna lilla prickiga (samt något suddiga) historia köpte jag nyligen på eBay. Faktum är att jag har köpt två stycken: den första var för liten, så den säljer jag nu på Tradera, och sen köpte jag en som var lagom. Jag tror aldrig jag har fått så mycket komplimanger för ett klädesplagg tidigare. Okända människor på stan och spårvagnen kommer fram och berömmer klänningen. Och det är ju onekligen rätt roligt.

Men egentligen är jag inte den som lägger ner någon större fantasi på hur jag klär mig – jag jobbar ju hemma och kan gott spara både tankemöda och pengar till annat. Framför allt är jag väldigt ointresserad av märken och sånt. Många modebloggar är lite för inriktade på just märkeskläder – svindyra sådana – för min smak, men sen finns det också några som jag gärna tittar in på emellanåt för att de är välgjorda, personliga, roliga och kreativa.

Så tyvärr – det blir nog inte mycket mer modeblogg än så här. Jag lovar: ingen är intresserad av hur ”dagens outfit” här i översättarlyan ser ut.

18 kommentarer:

hotspot sa...

Ha ha ha, supersöt klänning btw!

Översättarhelena sa...

Tackelitack! Visst är den!

Sara Berlekom sa...

Reflektioner
Kul med lite tips på modebloggar. Jag blir också lite trött på märkeshysterin. Jag har inte varit inne på så många modebloggar, men blir lite trött när det bara är "vill ha listor" och uppräkningar av svindyra plagg från den senaste shoppingrundan. För mig är det viktigast att det ser snyggt ut när man tar på sig det.

Översättarhelena sa...

Sara: Håller med, sånt är verkligen inte särskilt intressant. Det är ju roligt att se fin ut, men för min del får kläderna precis lika gärna komma från H&M eller Myrorna (vilket de också oftast gör) som från något prestigemärke.

Linda K sa...

Det där var väl ett alldeles utmärkt foto! :) Och grattis till vinneriet av Hotspots tävling!

ps. tack, smickrad över att finnas med bland läsvärda "modebloggar" :)

Översättarhelena sa...

Nej, det är ju ett gräsligt foto. Suddigt och konstig vinkel och onaturlig pose. Och en dammsugare i bakgrunden. Och underlig solbränna på benen efter en dag i botaniska trädgården med 3/4-leggings.
Och då var detta ändå det bästa av ungefär tio försök.

Linda K sa...

men guldträisar! Det väger upp allt :D

Översättarhelena sa...

Tackelitack, jag är själv mycket förtust i dem!
Nu är jag på jakt efter dessa träskor. Finns det ett somrigare ljud än träskoklapper?

Fia sa...

Men Helena vad har du på läppen? En Charlie Chaplin-mustasch som du klistrat dit för att skoja till det? Eller ett plåster för att du varit i slagsmål? Eller håller du kameran med munnen och fotar dig i spegeln?

Översättarhelena sa...

MOAHAHAHA! Får man inte ha lösnäsa nuförtiden eller?

Översättarhelena sa...

En sån som Tycho Brahe hade alltså, i metall.

Mandi sa...

Joo, ibland tycker jag också att många modebloggar är lite besatta av svindyra märken.
Skulle vara kul med lite tips till halvfattiga tonåringar.

Lena B. sa...

KLÄNNING är drömklädseln. En klänning = en komplett outfit. Svårt att hitta, dock. Då och då står det att klänningar kommer
stort, men sen man inte röken av dem nånstans. Mina senaste fynd är en lång en, helknäppt fram, knytskärp i sidsömmarna, kort ärm och liten ringning. Slinkigt men behagligt material, mönster som de Cacharel-skjortblusar som var all the rage på 70-talet. Lite som Liberty-tyger. Kall grön, ljus violett, svart, svagt gul, rosa, röd och vit - det är färgerna på lite diffusa blommor och blad. Kostade cirka 40 kronor, köpt på en höft, det fanns ingen provhytt. (Hittade ljusvioletta matchande mockaloafers till. En vattenpuss och dom är DÖDA.)

Sen en lång kaftan, modellen suverän, ser ut som de lyxiga kaftaner som Oscar de la Renta kom med på 80-talet, lång kort ärm, breda ränder i vinrött, mörkt och ljust grönt, svart, gult och cyklamen. Små svart-vita snoddar påsydda runt ärmar och halsringning. Perfekt att glida omkring i hemma, barfota. 30 kronor.

Översättarhelena sa...

Mandi: Myrorna och Emmaus äger! Kräver lite ihärdighet bara. Jag tror att jag hittar i snitt ett bra plagg på tio besök. Så det är ju en fördel om man tycker det är kul!
Är man inte så stor så kan man med lite tur också handla kul kläder på barnavdelningen. Ofta mycket billigare. Jag har en hel del kläder i storlek 164!
Lena B.: Jag har sagt det förut, men du bara måste ju börja blogga och lägga ut bilder! Visserligen beskriver du väldigt målande, men det hade varit kul att se också! Särskilt kaftanen.

Lena B. sa...

Kunde jag lägga ut bilder så sluppe jag skriva så himla långrandigt(som kaftanen...). Nu är vi hemma i Sverige en sväng. Pust! Se mitt inlägg hos Lotten, à propos besvärligt med små barn. Det är inte bara solsken och sång med stora barn heller. Minsann.

Bloggblad sa...

Fin. Min pappa hade blivit helvild. Det enda i klädväg han älskade på damer var prickiga klänningar...

Trevlig blogg. Varför har jag inte hittat hit tidigare, tro? Ska lägga dig bland favoriterna, alltför många av mina börjar göra uppehåll.

Översättarhelena sa...

Bloggblad: roligt att höra. Jag har just hittat till din också!

Bloggblad sa...

You're welcome!
Men - du höjer inte statistiken eftersom jag tappade räknaren vid några felklick...
Kul ändå.