2006-03-09

PROVA FÖRST!

... uppmanar La Redoute* på följesedeln. Och fortsätter:
”Eftersom La Redoute erbjuder ett stort urval av olika märken och designers, kan storleksbenämningen på vissa plagg vara olik den beställda storleken och den som är märkt på etiketten. Men storlekarna motsvarar ändå varandra. PROVA DÄRFÖR ALLTID PLAGGET!”

Jaha. På det viset. Det känns tryggt att veta att storlekarna motsvarar varandra.

*Postorderfirma som säljer kläder till stressade översättare m.fl.

4 kommentarer:

Der purimshpiler sa...

Det här inlägget tilltalar mitt matematiska sinne. Det känns ungefär som en fjärdegradsekvation, något som jag inte kan säga med bestämdhet vad det är men som låter som det har minst två olika lösningar.

Här följer ett förslag till lösning:

Eftersom La Redoute erbjuder ett stort urval av olika märken och modeller kan du få en storlek som skiljer sig både från vad du har beställt och vad som anges på etiketten. Men det är skit samma. PROVA DÄRFÖR ALLTID PLAGGET!”

VSB!

Översättarhelena sa...

Eller varför inte kort och gott: HANDLA ALDRIG PÅ POSTORDER OM DU VILL VARA SÄKER PÅ ATT FÅ KLÄDER SOM PASSAR.

Lena B. sa...

Nä, nu ska vi ta det lite lugnt. Det är det enda rätta när det gäller siffror av alla slag. Det LÅTER skumt men det är inte så farligt. Vad Redoute försöker uttrycka är att även om du har beställt en storlek 38 och vi skickar en storlek 46 så ÄR DET en 38 du har fått. Det var väl inte så farligt?
För övrigt har jag alltid grubblat över hur man kan beställa saker på postorder. Man måste ju alltid prova sjuttioelva plagg innan man hittar nåt som sitter OK. Att köpa osett och oprovat - nej, hu!

Översättarhelena sa...

Nyckeln här är "försöker uttrycka". Tyvärr lyckas de (ni?) inte till hundra procent ...
Jag för min del handlar mycket och gärna på postorder. Allt från kopieringspapper och datorer till kläder och skor. Ofta köper jag samma plagg i flera storlekar och skickar tillbaka dem som inte passar. Senast ett par fina silverfärgade skor från La Redoute, faktiskt. Visst är det ett medelålderstecken att man börjar gilla guld, silver och leopard?