2007-06-24

Grunden under Rigshospitalet er gammel mose

Ni minns väl Riket? Den förgyller just nu kvällarna här hemma. Barnen var först mycket skeptiska och tyckte det var bland det konstigaste de hade sett. Men nu är de också fast. Fru Drusse, Moesgaard och Krogshøj citeras vid middagsbordet. Sextonåringen har börjat prata danska. Kort sagt: här råder nu en permanent tåge.

P1020536
För 69 spänn x 2 kommer den här mannen hem till dig också.

10 kommentarer:

görel sa...

Tack för tipset! Den här måste vi kolla in i sommar. Vi har annars börjat om med Twin Peaks som jag aldrig såg ordentligt när det begav sig. Det är inte svårt att förstå att serien har blivit en referenspunkt på området. Och sen gottar vi oss i gamla Dharma & Greg-avsnitt - är inne på andra säsongen nu!

Studiomannen sa...

Och så må man ju "ta det gode med det onde"!

qi sa...

Vilket bra tips! Gick till cdon.com, men den var slut, har lagt en bevakning så jag kan beställa när den kommer in igen.

Översättarhelena sa...

Görel: Tack själv för tipset om Twin Peaks :) Det är absolut dags att inviga den yngre generationen i den.
Studiomannen: Netop!
Qi: Jag gjorde likadant för någon månad sen, och den kom in väldigt snabbt.

Mamma P sa...

Åh, Riket! :o) Det är ju bara bäst! Såg tvåan på bio när Ernst-Hugo i egen hög person presenterade filmen.
Förresten hej, trillade just in på din blogg och kan ju bara inte låta bli att instämma i hyllningen till Riket. //P

Hans sa...

Under många år har jag inte stått ut med Ernst Hugo. Detta efter att barnen väckt oss varje morgon vid typ ½ 7 - 7 under några år med de Skogsmulleband som E-H spelade in. Uppenbarligen handlade inläsningen om välgörenhet och E-H slarvade sig igenom sin uppgift. Felaktig betoning och med varje maner så överdrivet att man ryste. Allra värst var det när E-H gallskriker kolikock-kolikock. *ryser vid blotta tanken *
MEN nu har vår familj oxå börjat se Riket på DVD och min aversion mot Ernst-Hogo har börjat släppa. Karln är ju för bövelen lysande.

Irene sa...

Fascinerande nog har vi avverkat både Riget och TwinPeaks (nåja, sambon är inne på typ de sju sista avsnitten nu) senaste halvåret.
Riget II tror jag dock aldrig jag såg, har bara sålt den på FIlmfestivalens butik. Är den bra, tro?
I övrigt ser vi om gamla Saltkråkanfilmer, far ända in i baljan med er! :-)

c sa...

"Ingen levende ved det endnu, men porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny..."

Cirkux sa...

Jag skrev nyligen till Lars von Triers assistent och frågade huruvida manuset eller åtminstone ngn sorts skiss till Riket III skulle komma att publiceras snart eftersom vi nu i så många år fått gå utan att få veta vad som hände med Mona, vad åkallandet av Åge Krüger får för effekt och så vidare. Dessvärre känner sig tydligen Lars inte redo för att publicera dem ännu.
Radamsa.

Översättarhelena sa...

Cirkux: Vilket utmärkt initiativ! Vi borde alla följa ditt exempel så känner sig nog Lars von T för eller senare tvungen att efterkomma vår begäran!