2006-05-19

Tänk på detta när du ska köpa skrivare

Jag har en färglaserskrivare som jag är jättenöjd med. Förut har jag haft svartvita laserskrivare och en förskräckligt krånglig färgbläckstråleskrivare som jag aldrig kom riktigt överens med. Med en färglaserskrivare – åtminstone den jag har – fungerar det på det viset att den har en tonerkassett vardera för cyan, magenta, gult och svart. Dessa köper man var för sig till ett ganska saftigt pris. De är förpackade i avlånga kartonger. Jättetrevliga kartonger. Tycker Pricken.

Pricken är kanin i översättarfamiljen. Så här trevligt har hon det med lasertonerkartongerna. De är precis lagom höga och precis lagom långa för att man ska kunna ta en mycket roligare väg från baksidan av buren till motsatta sidan av köksbordet.

Det är också så fiffigt uttänkt att cyan, magenta och gult tar slut nästan samtidigt. Då måste Prickens översättarmatte beställa tre tonerkassetter på en gång från en postorderfirma, och de levereras i en platt pappkartong. En pappkartong med alldeles lagom takhöjd för att vara sådär riktigt mysig. Samtidigt som den är hög nog att stå på när man är sugen på en smakbit av något slag. Banan till exempel. Eller frukostflinga. Att den är lätt att modifiera efter eget tycke och smak är förstås ingen nackdel. Pricken är särskilt intresserad av att göra om och förbättra utgångarna på kartongen.

Alltså: rådgör alltid med ditt husdjur innan du köper laserskrivare!

Pricken, 9, instämmer.

4 kommentarer:

Qi sa...

Han verkar ha det jättemysigt Pricken... Hälsa honom!

Översättarhelena sa...

Hon hälsar tillbaka och säger som hon brukar: fnök, fnök!

maruschka sa...

Vilken liten sötnos!

Översättarhelena sa...

Ja, visst är hon! Fast hon är rätt ilsken av sig faktiskt.