2008-02-20

Med senap i örat

Kampen mot epikondylalgin går vidare. Här har vi det senaste vapnet:

P1060089
Inga kommentarer om mina ludna öron, om jag får be.

Det här är tre små frön som min akupunktör tejpade fast i mitt högra öra efter senaste punkteringssessionen. Där ska de sitta tills de trillar av, och så ofta jag kommer ihåg det ska jag trycka på dem. På något outgrundligt vis ska det förstärka effekten av de små nålsticken. Det är förresten inga mystiska specialfrön från Bortre Asien utan helt vanliga senapsfrön. (Från Konsum, upplyste akupunktören.)

21 kommentarer:

Anonym sa...

Senap i örat?? Ja funkar det så provar jag gärna, min armbåge är galen. Akupunktur kanske vore något.

/PGW

Lotten sa...

När jag gick med mjölkstockning fem månader i sträck, fick jag akupunktur och små senapsfrön i armvecket. Spjoooooff, sa det, så var mjölkstockningarna borta!

Bloggblad sa...

Jag har precis lika ludna, så jag törs inte skämta om auran som bildas... Jag har också haft frön - fast mina satt lite längre in. Men inte så långt in att de började gro.
Vad jag skulle bli... hm... lugn och fin var det nog.

Bloggblad sa...

Om det hjälpte... minns inte... men jag fick hjälp med en hel del av akupunkturen!!! Både bihåletjafs och tinnitus.

Miss Gillette sa...

Vad kosmiskt. Jag har också bild på senap idag, om än i processad form.

Huskorset sa...

Om vi blir riktigt sliriga på lördag och du går och tar en korv på hemvägen och den där hängande senaps-dipensén (som ofta finns i ambulerande gatukök) dinglar till och kladdar ner örat så blir det dubbel-senap på trippel-örat.

Gud vad långsökt.

Ö-Helena sa...

Här trodde jag att jag var originell med mina senapsöron, men där bedrog jag mig visst!

görel sa...

Men nu blir jag nyfiken (och seriös, får man det?), är det något ämne i senapsfröt, eller är det formen? Eftersom du ska trycka på dem menar jag? De kanske bara är lagom stora och kunde lika gärna vara små stenar?

Ö-Helena sa...

Seriös får man vara. Det spelar ingen som helst roll vilken sorts frön det är, utan det är bara formen det handlar om (och kanske storleken och hårdheten). Nyfiken som jag är så läste jag förstås en del om det här när jag kom hem efter att ha blivit senapstejpad och upptäckte att man till exempel kan använda små guldkulor! Det är kanske mest om man är Paris Hilton eller så. Det viktiga är att fröna/guldklimparna/stenarna sitter på exakt rätt punkt, så man trycker på rätt ställe. Alltså, inte för att det händer något hemskt om man trycker på fel ställe, men det gör ingen nytta annars.

Marianne sa...

Det är väl inte aktuellt just nu när du har ont, men brukar du träna?

Jag vill gärna tro att jympa och jymmande hjälper mot det mesta, nämligen ...

P.Hilton lär nog aldrig få musarm, det kräver ju att man gör något vettigt :-)

Irene sa...

Tänk, jag frågade aldrig var mina korn kom ifrån. Jag gick om kring med sådana ett tag för att motverka min astma, men sedan fick jag för ont om pengar. Nu kör jag akupressur på kroppen istället.
Men fascinerande är det.

cruella sa...

Min unge ska vara Dobby i skolan i morgon. Men jag måste gå till Buttericks och köpa lösöron, jag.

*kunde inte låta bli*

cruella sa...

örongodis

Ö-Helena sa...

Å, han är oemotståndlig, Dobby! Du borde fota din unge i Dobbyförklädnad och lägga ut på bloggen. (Lite lagom suddig eller på annat sätt oigenkännlig, kanske.)

Ö-Helena sa...

Marianne: Jag tränar inte tillräckligt mycket för tillfället, men jag tror precis som du att det löser det mesta.

Anonym sa...

Akupunktur, akupressur - det är helt klart att jag har flera outforskade områden framför mig. Det närmaste jag har kommit är massage som jag bjudit kroppen på några gånger.

Jag har nu bestämt att jag inte kommer till Göteborg på lördag. Synd, jag hade verkligen velat träffa gänget. Jag kan inte hitta biljetter till ett rimligt pris. Det kan möjligen bero på att det är sportlov.

Jag försöker ta mig ned senare under våren istället, kanske runt påsk.

Mirren sa...

Hej Helena!
Jag måste tyvärr erkänna min okunskap vad gäller senapsöron men vill gärna tipsa om att jag har skrivit mitt första översättarinlägg i bloggen.

Ataharis sa...

Åh, får man månne se senapsörat live imorgon?

Ö-Helena sa...

Självklart ska jag demonstrera senapsörat! Sen i torsdags är det dock vänsterörat som gäller.

Bloggblad sa...

En av de två akupunktörer jag besökt i livet hade faktiskt små silveraktiga kulor för det här ändamålet. Men guld har jag inte prövat.

petra sa...

Såna där har jag också fått fasttejpade i örat. Det gjorde så sjukt ont att jag var tvungen att ta bort dom så fort jag kom ut från akupunktören!!!

Beundrar dig om du orkade ha dom mer än en timma!