2008-02-24

Här har ni min söndag

Lotten har fullständigt tappat koncepterna, fattningen och tråden och börjat utmana folk till höger och vänster. I mitt val lite åt sydväst sådär. Nu ska ni alltså få läsa om något så spännande som hur jag tillbringar min söndag!

1. Vädret utanför mitt fönster:
Tyvärr måste jag passa på den frågan. Efter fredagens storm är våra fönster täckta med en hinna av saltavlagringar, så det går inte att med säkerhet avgöra väderläget. En kvalificerad gissinng är dock duggregn och snålblåst. Vi pratar ju för höge farao om Göteborg.

2. Lyssnar på just nu:
Sextonåringen som skramlar in disk i diskmaskinen. (Pluspoäng!) Kaninen som originellt nog låter som en undulat. (Vi tror att hon lärde sig det när hon bodde på smådjurshotell en vecka i somras.) Jimi Hendrix från fjortonåringens rum.

3. I går gick jag och lade mig:
Vid ett–halv två nånting, när alla tonåringar var ordentligt hemkomna.

4. I dag vaknade jag:
Klockan halv elva. Ja, jag vet att det är skandal, men jag tycker det är en välsignelse att ha kvar förmågan att sova länge på morgnarna när barnen har blivit så stora att de inte längre vaknar i ottan. Faktum är att jag oftast är uppe först i familjen på helgerna även om jag inte stiger upp förrän vid elvasnåret! I dag var dock maken för en gångs skull uppe före mig och tog tåget till Halmstad för att titta på fotboll. Det finns sidor hos den mannen som jag aldrig kommer att begripa mig på.

5. Jag har på mig:
Synd att jag inte svarade i morse (i förmiddags alltså), för då hade jag nästan varit tvungna att visa er min vanliga morgonoutfit, som består av grå morgonrock, röda raggsockor, innetofflor av märket Birkenstock, samt, som kronan på verket, en leopardmönstrad filt virad runt kroppen. Nu har jag bytt till min Miss Marple-blus.

6. Senaste person som ringde mig:
Kapellmästaren i bandet, som ville ändra dagens reptid.

7. Senaste person som jag ringde upp:
Maken, som mitt under pågående fotbollsmatch måste svara på var bilen stod. Det blir lätt så när man bor med boendeparkering, vilket betyder att man får betala flera hundra kronor i månaden för att kanske hitta en plats till bilen på någon gata inte alltför långt hemifrån. Nej, vi borde verkligen inte ha någon bil.

8. Senaste person som skickade sms till mig:
Atahari som berättade att hon blev lite sen till gårdagens bloggträff.

9. Senaste person som jag skickade sms till:
Atahari, som jag svarade att jag skulle hålla ställningarna så länge. Det blev dock inte mycket med det, eftersom jag blev rätt sen jag också.

10. Senaste vän jag addade på Facebook:
Huskorset, som jag träffade på ovan nämnda bloggträff. Hon var minst lika rolig som jag hade föreställt mig och lärde oss bland annat den hemskt roliga ”bajsleken”. Den lekte sedan maken och jag en lång stund i går kväll till de hemmavarande tonåringarnas stora förtret.

11. Som addade dig:
Före Huskorset då? Min lillebror, tror jag.

12. Senaste person som mejlade mig:
Det var en viss herr Willard Beal, som ville erbjuda mig alla möjliga medikamenter billigt och utan några som helst receptkrav. Mitt utmärkta spamprogram K9 skickade det utan pardon rakt i papperskorgen.

13. Sista sajt som jag kollade på:
En av mina senaste favoritmatbloggar, The Perfect Pantry. Den tilltalar mitt matintresse något oerhört. Detta matintresse är nämligen av det lustiga slaget att jag inte är så vansinnigt road av själva matlagningen, men närmast besatt av att handla och bekanta mig med skojiga matvaror och ingredienser. Tyvärr resulterar det inte direkt ett perfekt skafferi, utan snarare ett skafferi drabbat av värsta sortens översvämning.

14. Ska göra idag:
Har ätit såväl frukost (äggröra och gravad lax, oh-la-la vilken extravagans!) som lunch (mikrade rester av fredagens jambalaya) och däremellan hunnit med ett besök på Ikea tillsammans med sextonåringen för att köpa knoppar till hans Myrornafyndade och egenhändigt ommålade byrå. Det var verkligen väldigt snällt av mig, för är det något jag avskyr så är det att åka till Ikea. Och jag har hört att det finns folk som gör det för nöjes skull! Men sextonåringen är snäll tillbaka och hjälper mig i detta nu att möblera om i arbetsrummet. Nu återstår att lägga upp ett par jeans till fjortonåringen, handla, laga middag (ostsoppa och pannkakor) och så dagens höjdpunkt: att Repa med Bandet.

15. Bra eller dålig dag idag?
En finfin dag! Dagar när man får spela musik är de bästa dagarna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vet jag inte om alla IKEA-varuhus byggs efter samma koncept men i Kungens kurva som jag oftast besöker är nedervåningen allt som man få plocka själv. Det är snitslat spår fram till "Ta-det-själv"-lagret. Vi kallar denna våning för "The Dungeon of Despair".

Hoppas ni hade trevligt igår. Med tanke på hur vädret utvecklade sig är jag tacksam att jag gav upp de tankarna. Jag hade ägnat all tid åt att komma fram och tillbaka och ingen tid i trevligt sällskap.

Discoboll a k a Studiomannen sa...

Nu är jag faktiskt tillbaka som Studiomannen igen! Ha tålamod - ändra i din länklista (om jag nu finns där) och känn dig ytterst välkommen till http://studiomannen.wordpress.com

ab sa...

Oj, jag läste att du hade bondeparkering i stället för boendeparkering där på sjuan. Satt helt förvirrad och undrade vilka bönder du parkerat där?