Slut på pausen
De två senaste veckorna har jag inte varit i Mexiko (som Hakke). Jag har inte flyttat (som Anna). Jag har inte ens varit sjuk (förutom ett par dagars magsjuka och en alldeles för tidig pollenallergi, men det räknas ju knappt). Nej, jag råkade bara drabbas av lite bloggtrötthet och behövde ta en liten paus.
På tal om paus: När jag jobbar brukar jag ofta glömma att jag behöver ta en paus. Tur då att dessa muskulösa unga män sitter inne i min dator och påminner mig:
Men ärligt talat: jag har vant mig så till den milda grad vid deras närvaro att jag nästan aldrig tar paus när de säger till – och än mindre gör gymnastik med dem. Här krävs det något nytt! Eller något gammalt kanske? Till exempel Gymnastik i skolrummet:
Här får man lära sig både ”Kroksitt. med fattn. om Kn:na” och ”Djuphp frmt m. H. stöd”:
De där skolbänkarna med fastsittande sittbänk var för länge sedan försvunna när jag gick i lågstadiet. Men vi hade faktiskt gympa i klassrummet, för någon gymnastikhall fanns inte i min lilla låg- och mellanstadieskola. Var det fint väder spelade vi brännboll eller fotboll eller gick en promenad eller åkte skidor. Och om det var dåligt väder sköt vi undan skolbänkarna och gymnastiserade i klassrummet efter ett färdigt program som var inspelat på rullband. När jag började högstadiet fanns det inte någon riktig idrottshall i den skolan heller, bara något som såg ut som ett jättestort tält. Det kallades barracudahall, och den hölls liksom uppe genom något slags uppblåsningsmekanism. På vintern var den iskall. I åttan fick vi faktiskt en gympahall, och jag kom för första gången i mitt liv i kontakt med romerska ringar, ribbstolar och bommar. Kanske inte så konstigt att jag aldrig lyckades bli riktigt bundis med dem?
19 kommentarer:
Som den idrottsnörd jag ju är idag, är det konstigt att jag så innerligt hatade allt vad gympa var till i 14-årsåldern. När det vankades basket, gömde jag mig i den hoprullade mattan.
Nu till något viktigt: kan man inte få de muskulösa männen i datorn att se ut som Översättarhelena istället?
Lotten: Det hade jag faktiskt aldrig kunnat föreställa mig!
Gubbarna i datorn är som de är, fast de turas om med en liten söt kinesisk tjej och ett par väldans damiga damer i dräkt. Men han med hakan är min favorit!
Välkommen ut ur bloggtröttman. Jag har saknat dig!
Beträffande de oeft:härml. förk:na till de gymn. övn:a tycker jag att den bästa är kn:na. Där sparar man ju s:a noll nedslag (och får dessutom omaket att måsta använda shifttangenten vid ett av dem). Det är som när amerikanerna rationaliserar det tvåstaviga "World War" genom att förkorta det till och utläsa det som "dabbelju dabbelju".
Leve sån rar irrationalitet!
Det är helt enkelt så Helena, att du inte blir tilltalad av att utföra övningarna när det männen sitter inuti datorn.
Vad tror du om motivationen när det kommer hem två muskulösa och trevliga män till dig? Alltså så det blir live??!!
Barracudatält!
Det monterades ett sådant över en av bassängerna på vårt simbad varje vinter när jag var liten. Man fick gå genom en slags sluss från omklädningsbyggnaden till tältet och bassängen.
Miss G: Tack! Jag föll också pladask för "kn:na". (Inte på desamma, dock.) Och varför skrivs det med versalt K? Underbart förvirrat.
Christina: Det kan ligga i något det du säger! Men var får man tag på ett par såna pausherrar?
UllaH: Minsann, någon mer som har upplevt barracudatält! En sån underlig uppfinning, va?
Helena: du ser inte ut som om gympan var ett hatobjekt. Jag var inget äss på redskapsgympa. Men mitt bollsinne är rätt bra. Och jag kastar långt vilket brukar innebära att jag står långt bort i utelaget när det ska spelas brännboll. Jag föredrar utelaget för då springer man mindre.
Inte bara samma syfröken utan även samma gymnastiklärare hade jag som min mamma. - Vad säjs om den meningsbyggnaden? - Vi hade visserligen en jympasal men själva gymnastiken var i stil med Helenas bilder men kn:na och det hela.
Studiomannen: Du tänker på mina välutvecklade biceps, eller?
Gymparåttan: Den enda lärare som jag hade samma som min mamma var i tyska. (Försökte här få till en meningsbyggnad i samma klass.) Fast jag läste bara tyska i ett enda år på gymnasiet. Min mamma har däremot inte gått gymnasiet alls, så nu fattar jag inte riktigt hur det går ihop. Kan han ha varit lärare på hennes realskola kanske?
Javisst! I forntiden var tyska första språk. Och de versala Kn:na var väl en tyskinfluens, stor bokstav på substantiven. Jawohl und gewiss!
OK Biceps...kanske. Jag tänkte mer på att jag ser ut som en fender och du som en ...*funderar*... båtshake?
Då är frågan om det var snällt att använda ordet "båtshake". Smal är du hur som helst och vi fendrar brukade ha ett elände med ringar och plintar och gympalärare...
Hehe! Underbara foton och citat. Vilka förkortningar ... Det fanns ju massa plats att skriva ut orden ... juuuu!
Jag hatade gympa i skolan och var sämst, för jag var helt enkelt inte intresserad. I dag går jag mina raska promenader varje kväll, i ur och skur och lyfter skrot på gymmet två dagar i veckan. Helt obegripligt och alldeles underbart.
Män i datorn har jag inte. Men det verkar ju trevligt. Räknas det inte som ögongympa när man tittar på dem?
Välkommen tillbaka!
*klättrar upp på skrivbordet och sträcker uuut*
Nä.
Båtshake kan aldrig vara snällt!
*kölhalar mig själv*
Nu ska jag ta en båt-shake. Ersätt mjölk med saltvatten.
Glad påsk, Helena!
Tänk - jag har vid flera tillfällen (bytte skola vid flera flyttningar) suttit i fasta bänkar, både en- och tvåmans, men jag har alltid haft gympasal.
Bloggtrötthet har även jag känt av. Och pausgympat lite med dammvippa och trasa...
Men! Hur kunde jag bli inloggad som "helena" och inte "översättarhelena" här ovanför? Nu blir jag riktigt förvirrad.
Fast tack allihopa för glada "välkommen tillbaka"-hälsningar!
Muskulösa möjligen, men inte ser de väl unga ut de här männen? Mogna män födda på sextitalet om jag får gissa. Den övre ser däremot ut som om han drabbats av förtida pollenallergi, om man bara sätter dit löshår och sminkar lite kanske det kan bli ett embryo till en Översättarhelena? Välkommen tillbaks i alla fall.
(Dagens wv, SOSCO, låter som en riktigt användbar förkortning, eller akronym)
Hakke: Menar du att man inte är ung när man är född på sextiotalet? Jag fattar ingenting!
Skicka en kommentar