2007-03-20

Den fruktansvärt efterlängtade bloggölsrapporten

Äntligen dags (och framför allt tid över) för rapport från gårdagskvällens bloggöl! Åtta bloggare och hangarounds var anmälda, men för säkerhets skull hade jag beställt bord för tio personer. Vi blev dock bara fem, men vi bredde ut oss till dubbel storlek och pratade dubbelt så högt och dubbelt så snabbt, så det gick bra ändå.

Men det hela började med att en mystisk plastpåse innehållande ett helt kilo små vita korn bytte ägare:

PICT0026
Studiomannen med fru hade köpt upp hela stans sagogrynslager.

Därefter försökte jag ansluta till ställets trådlösa nätverk med min alldeles nya lilla söta dator för att om möjligt ordna med lite direktsänd rapportering från bloggölen. Det lyckades dock inte, varvid resten av sällskapet utnämnde denna min senaste älskling till något som jag inte vill nämna här. Det var ungefär detsamma som Christina tyckte om flygbolagspersonalen som hade slarvat bort hennes bagage. Hon var därför tvungen att äta en massa chili i förebyggande syfte för att nästa dags konferensdeltagare inte skulle kunna lukta sig till att hon hade samma kläder två dagar i sträck. Själv åt jag däremot inte chili utan sniglar, ett val som Trulsa ställde sig en smula tveksam till.

Jag demonstrerade sedan mitt speciella trick att vända ut och in på vänsterörat, och alltsammans ackompanjerades av en hel radda talanger (?) som uppträdde på ställets öppna scen. Det visade sig nämligen att det är amatörafton på Jazzå på måndagar, vilket först oroade mig något. Det var dock onödigt, eftersom vi alla talar så väldigt högt och tydligt. Många av de övriga gästerna uppskattade att de fick ta del av de mest varierande samtalsämnen. De uppträdande artisterna uppskattade att ingen hörde när de sjöng fel.

Slutligen gick vi allesammans in på toa och tittade på handfatet som var gjort av ektoplasma, och sen var det sannerligen dags att gå hem och dra nåt gammalt över sig.

jazzahandfat
Bilden lånad av Trulsa.

PS. Fru Studioman: När jag vaknade i morse så mindes jag omedelbart var jag hade sett de där skorna. Det var på Stadium.

16 kommentarer:

Lotten sa...

Bilden på ett och samma handfat har på en och samma dag publicerats på inte mindre än tre olika bloggar.

Kan vi inte hamna och vinna i en särskild kategori i någon tävling då?

ab sa...

Tackar ödmjukast för rapporten! Men har INGEN tagit den sedvanliga bilden av gänget runt krogbordet???

Fgnefk! säger jag bara. Som wv.

Översättarhelena sa...

Lotten: Vi kanske vinner varsin gratis öl på Jazzå?
AB: Klicka på någon av de andra bilderna så du kokmmer in på mitt Flickr-konto. Där hittar du den!

petra sa...

Åh! Nu längtar jag till Göteborg, bokmässan och idel nattsudd!!!

Undrar om det blir lika roligt i år på Park med Mikeal Niemi och andra obskyra människor! :)

petra sa...

mmxkwjwi!

Anonym sa...

Tack för rapporten, hade väntat på den med stor nyfikenhet. Ska kolla din flickr album.

rossn????

Cirkux sa...

Det låter som att ni hade en bra kväll. Ektoplasmahandfat minsann...
Som svar på din fråga i min blogg så har jag väl haft bannern ett par månader - sedan jag upptäckte din och klickade. Och tack, jag är själv lite nöjd med den :)

Översättarhelena sa...

Bloggträffen på bokmässan blir säkert ännu bättre!

ab sa...

Oj, vad krångligt! Men efter att ha virrat bort mig i sagogrynen där ett tag hittade jag Bilden! Precis så mysig som jag hoppats. Och Peter ligger över bordet som han brukar!

Översättarhelena sa...

AB: Ja, lite krångligt var det förstås, men du fick ju tillfälle att se många andra fina bilder :)

trulsa sa...

Och vem var det som inte blev bra på bild? Christina ser ju hur bra ut som helst. :)

Carolina sa...

Jag önskar jag hade kunnat komma som planerat och inte legat hemma med värsta magkramperna. Hade sett fram emot denna bloggträff så länge och hade trixat med mina elever så jag skulle hinna i tid och allt. Hoppas på nästa gång! Ska det bli bloggträff under bokmässan? Jättekul isf! Jag är både bibliofil och bloggoman! : )

Ökenråttan sa...

Petra nämner "andra obskyra människor" på Park i Gbg. Det är väl inte mej hon menar ...? I så fall får jag komplex, så där som dom har hos Lotten just nu.

Lady Stalker sa...

Återigen blir jag avis ... Jag lyckas missa alla bloggträffar. Göteborg är inte så enkelt för mig men nästa i Stockholm borde jag klara med lite planering! Är så nyfiken på att möta er alla IRL!

Cirkux sa...

Tackar för bloggtipset!

Micke sa...

Det lät ju skoj det där, kan nog vara en bra grej att faktiskt träffas...
Ha det fint.