2008-07-26

Rumpor och toaletter i Barcelona

Vi handlar förstås inte bara fårskallar i Barcelona. Vi är duktiga turister också och har därför bland annat varit i Park Güell. En av huvudattraktionerna i denna originella park (som från början skulle ha blivit ett bostadsområde) är den mosaikbeklädda bänken som slingrar sig runt hela torget. Så här står det om den i Wikipedia: "To design the curvature of the bench surface Gaudí used the shape of buttocks left by a naked workman sitting in wet clay." Som ni ser passar den mina former perfekt:

P1070148
Byggjobbaren måste alltså ha haft en rumpa i damstorlek 36.

Ett annat måste när man besöker Park Güell är förstås att gå på toa. (Det är varmt. Man dricker vatten hela tiden. Man blir kissnödig.) Toaletterna är tjusigt nog belägna i grottor i berget. Så här ser det ut när man står i kö utanför båsen:

P1070144
Damerna i kön rynkade ögonbrynen lite när jag blixtrade loss.

Jag förutsätter att ni vill se hur det ser ut inne i själva båsen också?

P1070145
Ett typiskt Gaudí-dass.

Och så slutligen en bonusbild från toabåsets tak:
P1070146
Efteråt verkade damerna i kön undra vad jag hade hållt på med där inne.

Alltså: missa inte toaletterna om ni nånsin kommer till Park Güell!

17 kommentarer:

Huskorset sa...

Oh, jag brukar inte vara så ressugen av mig - men det blev jag! Barcelona är nog grejen ändå.

Lotten sa...

Hm. Toabåsets tak påminner om mitt kök. Hm.

görel sa...

Oh, det måste vara fyrtio grader varmt minst!! Trots allt turistigt älskar jag Barcelona och har varit där tre ggr, varav två faktiskt med jobbet (olika arbetsgivare!).

En till oss närstående översättare i Vigo säger att maten inte är så mycket ha i Barcelona, men jag vill minnas att vi hittade någon väldigt trevlig fiskrestaurang längst bort på stranden.

Miss Gillette sa...

Mitt hittills enda besök i B gav absolut mersmak. Park Güell var jag i men inte på toa -- januari krävde inget ständigt vattenbälgande, se; det var precis lagom varmt. Däremot köpte jag en rätt begåvad akvarell av en av amatörkonstnärerna i parken som fortfarande finner nåd på väggarna här i hemmet.

Balance sa...

B är en väldigt trevlig stad, och Park Guëll jättefin. Har ni tagit äggliften uppför Mont Juic också? Fantastisk utsikt! Vi tog en turistbuss runt stan och hann skrapa lite på ytan av sevärdheterna. Bodde i gotiska kvarteren på ett kyffe som var ok. Jag återvänder gärna till B men Valencia är ändå min favorit efter min tid där. Men varmt måste ni ha det. Eller?

Anonym sa...

B-lona - dänna har vi vurti. Flera gånger ...
Aqua är en trevlig restaurang på stranden där det fläktar. Eller Agua borde den väl heta ...? Sist vi skulle ätadär hade de stängt: "På grund av problem med vattnet"!!! Ökenhälsningar från Råttan

Anonym sa...

Om ni är kvar så måste ni hitta Xampanieria - något i den stilen heter det. Ligger nere i närheten av båthamnen på en gata som heter Regian Cristina.

Bästa, godaste och billigaste cava-stället.

Studiomannen sa...

Alltså - du och Lotten... Skulle ni åka på fotosafari så får vi fira formliga orgier med bilder på handfat, toastolar, dammråttor och vad som finns under mattor (din roligaste bild någonsin här för övrigt)! :-D

ab sa...

Hu, grott-toan ser skitig ut. Stinker den?

Var i Barcelona för länge sedan och käkade tortillas och träffade en halvindier. Och en jobbig amerikan. Och åt middag hemma hos en spank familj.

ab sa...

En "spank" familj? S/M på gång?
Nej, "spansssssk" ska det vara!

Bloggblad sa...

Faktiskt är det så, att tanken på ett värdlands toaletter kan få mig att tappa reslusten.

Måste bara berätta om första gången jag såg ett sånt där dass utan stol, med bara fotplattor.

Jag hade frågat servitören på fiket om var toan låg, han pekade, jag öppnade dörren och konstaterade att toaletten var bortskruvad, vilket jag inte kunde säga på franska, bara "Ou sont les toilettes, sillvoplä". Och sen höll jag mig länge - alla var ju för tusan bortskruvade. Ända tills jag träffade en svensk som Visste Bättre....

Anna sa...

And now for something completely different: finns det någonstans på nätet där man lyssna på The Sunday Loud Music Club?

Ö-Helena sa...

Anna: Vi har faktiskt planerat att försöka spela in lite i veckan som kommer, och sen ska jag förhoppningsvis kunna lägga ut ett par låtar på vår MySpace!

Anna sa...

Då väntar jag ivrigt!

ab sa...

För hål-i-golvet-toalett-noviser erbjuder jag vördsamt min egen bruksanvisning i ämnet. Vackra Thailandsbilder medföljer!

Anonym sa...

Men vad kul att du är i Barcelona! En underbar stad - missa inte fontänuppvisningen (kvällsshower) nedanför konstmuseet (och här slog guldfisken till ...). Den heter La Font Magica och ligger i närheten av konferenscentret.
Hmm, vad sägs om google. Placa de Carlos Bulgas, närmaste metro "Espanya", gå mot Montjuic (som inte heller bör missa).

Jo sa...

Ujujuj. Jag har precis sladdat in här och såg ditt inlägg om stryksystemet! :) jag har inte sett någon annan som har gett sig in på samma sak som jag förut. Systemet är grymt bra, men huuur stort som helst och låter som ett helt elaggregat. Men bra är det. Hur går det, stryker du regelbundet nu? ;)

Trevlig blogg btw!