2008-07-09

O-modeblogg?

Här nedanför ser ni mig i ett par helt normala byxor. Tycker jag alltså. Det är ett par såna där gröna, pösiga saker med många fickor. Praktiska. Sköna. Normala.

P1070092

Jo, jag inser ju att de inte riktigt är årets modell. Men är de verkligen så extremt urmodiga och frånstötande fula att jag inte kan visa mig bland så kallat folk i dem? Det är nämligen vad mina tonåringar tycker.

Nä, nu får ni vuxna människor faktiskt ta och tycka till lite här!

23 kommentarer:

görel sa...

Om man tycker de är snygga och skulle vilja ha ett par såna själv, vad ska man då rösta på? Förresten ingår det att vara pinsam i jobbet som tonårsförälder. Har du inte läst befattningsbeskrivningen? :)

Ö-Helena sa...

Ja, då får man väl ta och skriva en kommentar helt enkelt :)
Mina tonåringar tycker faktiskt att jag klär mig helt OK för det mesta (det får ju varken vara för tantigt eller för tillkämpat ungdomligt), men däremot pratar jag givetvis för mycket och skrattar för högt, så den obligatoriska pinsamhetskvoten fyller jag mer än väl ändå!

Anonym sa...

Vilka perfekta byxor! Var har du hittat dem?
Äsch, det var ju inte årets modell ... tänkte inte på det.

Lotten sa...

Jag säger som Görel och Dieva: perfekta brallor. Och perfekta skor till, förresten!

(Vi måste ju omodeblogga lite oftare.)

Lotten sa...

Här är min omodeblogg: idag hade jag på mig en dödssynd.

Svart t-shirt till mörkblåa shorts!

Marianne sa...

Jag har träffat Översättarhelenas tonåringars morsa.
Hon är cool.

Så även brallorna.

Anna sa...

Jag brukar förklara för barnen att man inte kan vara bäst på allt: man kan inte både vara smartast och mest välklädd helt enkelt. De brukar skaka på huvudet åt mig.

Ö-Helena sa...

Avslöjande: Skorna är lånade av femtonåringen! Jag har ett par vita Converse, men de röda är faktiskt perfekta till byxorna. Vad gör man inte för sina outfitbilder!

Moster Mjölgumpa sa...

Jag har den egenheten att jag aldrig märker om något blir alldeles förfärligt ute. Tycker jag att det är snyggt och modernt när jag köper det så tycker jag även så efter femton år när det börjar gå hål på persedlarna. Inga dyra klädkonton här inte.

Rastlös Rotlös sa...

Byxorna påminner om mina bruna som jag har på mig nu. Jag är inte ens i närheten av att vara tonårsmorsa, men jag går nog ändå mest efter vad som är praktiskt och bekvämt.

Förresten är det ju tråkigt om alla har likadana byxor, till exempel blåa jeans eller svarta långkalsonger.

Bloggblad sa...

Det hör till att morsor ska vara pinsamma, annars hade tonåringarna inget att frigöra sig ifrån. Den värsta otjänst man kan göra sina barn, är att själv bete sig och klä sig som en tonåring. Har jag hört från säker källa...
Och själv har jag förstås varit pinsamheten själv. Enda gången dottern (då tonåring) inte skämdes, var när vi umgicks med våra studentkamrater: "De är inte heller kloka och flabbar ännu värre än du... "

loppran sa...

Jag håller med görel. Jag skulle gärna ha dina byxor, och skorna med - och när jag tänker efter har jag nästan likadana. Om det är bra eller dåligt ur tonårssynpunkt är osäkert. :)

Ö-Helena sa...

Just det, Bloggblad. Hellre stofil än infantil, som vi brukar säga. (Det brukar vi egentligen inte, men jag tyckte det lät bra.)

crrly sa...

Jättesnygga, skulle jag också vilja säga. Trevligt att veta att man redan kvalar in som tonårsmorsa då! :-)

ab sa...

"Allt klär en skönhet", var mitt enkätsvar!

Brallorna är häftiga, men ta en vit topp och vita sneakers till är mitt råd, eftersom du liksom frågar. Det blir lite murrigt annars. (Hrm, jag är väldigt glad att ingen kan se vad jag själv har på mig just nu.)

ab sa...

Jaha, nu har jag läst de andra kommentarerna och ser att jag är helt ute och cyklar vad gäller dojorna...

Men jag står på mig! Kavla upp brallorna till vadorna, ta vita skor och säg åt tonåringarna att du jätteskäms när de klär sig för vuxet! :)

The Pale Green Woman sa...

Men är det inte sådana där brallor tonårs-emon på stan har? Med knäppen och spännen och sånt, du kan hänga på några tampar till bara så blir du asball. Sälj dem dyrt på Tradera när du tröttnar på dem.

lisa sa...

Fina!

Ylva sa...

Jättesnygga! Och vad då, omoderna. Jag har själv flera brallor i samma modisjang! Öhh...?
Allvarligt talat är väl cargobrallor moderna klassiker?

Och jag har hellre ett par snygga omoderna byxor än ett par urfula trendiga.

Studiomannen sa...

Funktionen är vägvinnande. Har motsvarande brallor ungefär 362 dagar om året. Och imorgon ska jag iväg till Målilla och jobba på speedway och when in Småland one måste ha en massa saker i fickorna.

Går för övrigt perfekt ihop med mina kära Graninge. Oavsett om jag väljer kängorna eller skorna.

Anonym sa...

Hur kan det ö h t bli någon diskussion om dessa klockrena brallor?

I dag är jag fullkomligt hung up on "klockren" - detta fnasiga /före detta?/ modeuttryck. Måtte det gå över, säjer Ökenråttan, och ansluter sig till wv: fridh.

Ö-Helena sa...

Och jag säger: måtte nästa modeuttryck bli "fnasig"!

Ozzy sa...

Jag håller med Görel. Jag vill också ha såna. Jag trodde för övrigt att de var jätte-inne. Bra koll.