2007-09-12

Ursäkta, har ni något schampo som helt enkelt gör håret rent?

Inget kan pigga upp en läxstressad och trött fjortonåring som ett nytt schampo. I går kväll behövde min fjortonåring ta paus från pluggandet till dagens SO-prov med en liten promenad till hårvårdshyllan på Ica. Hon köper aldrig samma schampo två gånger i rad utan tycker om att prova en ny sort varje gång, och då krävs det förstås noggrant luktande och läsande på förpackningarna när man ska välja sin nya schampoflaska.

Jag hängde med på schampojakt. Vårt Ica är inte särskilt stort, men de har fyrtioåtta olika sorters schampon. Det finns schampo för färgat hår, schampo mot fett hår och schampo för lockigt hår. Det finns specialschampo för den som är lite äldre. (”Moget hår” borde det väl kallas egentligen. Det står ju alltid ”mogen hy” på hudkrämer, och av någon anledning ser jag då alltid framför mig ett sprickfärdigt, övermoget plommon!) Några schampon gör håret platt, medan andra motverkar platt hår. Mjällschampona är så många att de har en egen hylla. Men aldrig tidigare hade vi sett ett schampo som utlovade respekt, så det slog vi givetvis till på.

P1030176
Yo, respektera mitt hår.

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Finns det ansiktskrämer som ger respekt också, måntro...

ab sa...

Det var bättre förr, mutter, mutter... nuförtiden ger alla schampon klåda i hårbotten därför att det är smet kvar i håret (kallas att schampot är "vårdande"). Då tror vi stackare att man måste tvätta ännu mer... ja, den onda cirkeln är där!

Yontphkq, fnyser wv. Kunde inte säga det bättre själv.

Björn sa...

Du har väl inte missat när Hassan (Fredrik Lindström) samtalade med ett stackars biträde på Ica om Wella-schampo för fett hår? Tillhör vårt radio-heritage, tillsammans med Verkmästaren i magen och Harrisburg-monologen.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=63049&BroadcastDate=&IsBlock=0

Björn

Lotten sa...

Oooh, Översättarhelena, kan du fixa Björns länk så att hela syns? Jag vill höra mitt livs första Hassan och se om jag gillar't. (Tycker inte om telefonluringar. Måste ha med min telefonskräck att göra.)

görel sa...

Här är en bättre länk till Hassan! Scahmpo för fett hår återfinns under Williamspäron.

Tack Björn för påminnelsen, jag ska absolut lyssna på alla igen! Jag älskar busringningar - jag gillar den när mannen ska sätta in en annons och sälja sitt barn - men det kanske var Rally?

Anonym sa...

Allmänbildande att läsa inlägget och kommentarer här. Jag är inte skonsam mot naturen just nu, för fast jag inte har mjäll använder jag mjällschampoo för den verkar göra susen på mitt hår. Sjukt?

Björn sa...

Men på den länken Görel finns inte mina ungars stående favvo - 10.000 tyska bögar:

http://www.sr.se/cgi-bin/p3/humor/unit.asp?unitID=2019&pageNo=2&pubID=498987

Björn

Översättarhelena sa...

HURRA! Nu ska jag ägna min arbetsdag åt att lyssna på Hassan!

Översättarhelena sa...

Anne-Maj förresten: Jag kommer inte in på din blogg nuförtiden? Kan jag få en inbjudan?

Elisabet sa...

Arbetar man som jag själv i affär, blir man mörkrädd när det är inventering och man verkligen upptäcker hur många sorter det finns av schampo, raklödder och tvätt, - och sköljmedel!
Det är ett komplett vansinne!
Och jag håller med Annika Bryn .., hårschampo nuförtiden ger ofta en massa klåda.

The Pale Green Woman sa...

Ja man undrar ju stillsamt. Är det något schampo alls som faktiskt utlovar att håret blir rent? Eller utlovas enbart en hel livsstil?