2006-12-28

Önskas: storband

Finnes: tenorsaxofonist utan några speciella meriter.

Hur är det med er, har ni en särskild storbandstarm som det suger i ibland? Det har jag. Inte för att jag egentligen tycker att storbandsmusik (sån musik som ofta kallas gamla örhängen) är speciellt upphetsande att lyssna på, men det är så ohyggligt kul att spela.

När jag var i tonåren var jag nämligen så oerhört ocool att jag spelade i kommunala musikskolans storband. Andra altsax, närmare bestämt. (Jag var den ständiga andrastämmespelaren, oavsett vilket instrument jag gav mig på. Men andrastämmor behövs ju de också.) Sen rörde jag inte en saxofon på nästan trettio år, och häromåret råkade jag få låna en tenorsax. Och ser man på: jag och mina fingrar kom faktiskt ihåg hur man spelar saxofon!

Nu behöver jag bara ett lagom uselt storband att spela i! Någon som har ett på lager?

saxofon
(Om det ser lite bakvänt ut så beror det bara på bilden är tagen i spegeln.)

15 kommentarer:

petra sa...

Min storbandstarm rycker det i för det mesta! Jag önskar att jag valt trombon istället för cello i kommunala musikskolan. Jag blir arg på mina musikaliska föräldrar som inte kunde tala om för mig att storbandjazz var mycket coolare än symfoniorkester!

Jag ska bara lära mig spela trombon så hänger jag på i storbandet!

Översättarhelena sa...

Petra: Behöver du låna en trombon så har vi faktiskt en över! Sonen hade en kort sejour som trombonist innan han gick över till slagverk. Sen har trombonen stått här och väntat på att någon ska ta sig an den, men det verkar inte riktigt som om någon tänker göra det. Trombon som är så coolt! Ännu coolare än sax egentligen.

petra sa...

Jag ska komma ihåg var trombonen finns! Gott Nytt År på dig! :)

Bloggblad sa...

Nu upptäcker jag att du inte uppdaterat på nyligen, det är därför jag inte varit här på länge.
Du kan komma hit och öva på saxen i sommar när jag spelar blockflöjt för att visa grannarna hur lyhört det är ...

Kicki sa...

Jag är helt omusikalisk men kan erbjuda dig att komma och spela enmansband på nån fest eller så.

Bloggblad sa...

Bra - nu ser jag dig igen.

Översättarhelena sa...

Tack snälla Bloggblad för påminnelsen! Inte så konstigt att det har varit glest med kommentarer ...

Och tack Bloggblad och Kicki för inbjudan till saxspelning! Ni har ingen aning om vad ni ger er in på :)

Anonym sa...

Fniss.. Flickorna nr 2 och 3 går på kommunala musikskolan och det är blockflöjt så länge... Jag minns besöket på öppet hus förra året, det var skojigt att titta på alla blåsinstrumenten och jag kan bara blockflöjt och tvärflöjt. inget annat!

ab sa...

Full av beundran för alla som kan spela på något mer komplicerat än triangel.

Gott nytt år!

Saring sa...

Jag kan ställa upp på sång om det finns utrymme mellan saxofonsolona! Jag har en storbandstarm som behöver mat med jämna mellanrum men fiol passar dåligt i storband. Min stora sorg under uppväxten var att jag tvingades stå ut med trôkfôlket i Musikskolans stråkensembel medan ALLA visste att det var i blåsorkestern som coolingarna fanns. Speciellt tuffa var de i brasset. Jäpp.
Flaaaaaj mi to de mooooooooon...

Och du, GOTT NYTT 2007!!!

Helena T sa...

Om du kan tänka dig att åka en liten bit ut ur stan för att spela, så kan jag varmt rekommendera musikkåren i Surte Missionskyrka. De är ett härligt gäng och alla är välkomna! Om jag fick vara med och spela fagott, så får alla vara med... :-)

Och de spelar inte, som man kanske skulle kunna tro, bara läsarsånger och psalmer, utan allt möjligt. Jag kan förmedla kontakt om du vill! :-)

Man skall alltid göra vad man kan för att förverkliga sina drömmar!
/Helena T

Anna P sa...

Jag har ett en-mans-storband.Jag har en synt där jag först spelar in basen (det låter faktiskt som en riktig bas), sen lägger jag på pianokompet, slår på trummaskinen och improviserar till jazzörhängen från någon av min tre versioner av den legala real book. Gôrskoj!
Vill du komma hit och jamma någon gång är du välkommen. Bor 3 mil öster om Göteborg. Jag är gammal kompis med Lotten och min man jobbar på Göteborgsposten. Såg att du hade en länk dit så du kanske har anknytning dit på någe sätt.

Översättarhelena sa...

Tack snälla Helena T för erbjudandet! Vad omtänksamt gulligt! Saken är den att jag faktiskt redan har en vanlig blåsorkester att spela i om jag skulle vilja, men det är just ett storband jag önskar mig!

Översättarhelena sa...

Tack snälla Anna P också! Jag spelar jättgärna med dig, men jag har lika mycket gehör som en genomsnittlig fiskmås, så jag kan bara spela efter noter. Bara så du vet :)

Min enda anknytning till GP är att jag prenumererar på den!

Översättarhelena sa...

Saring, menar du att det är coolt att spela blås?! Hurra, min självbild förändrades i ett slag!