Svaret på rondellgåtan
Varför blir rondellerna bara fler och fler? Berglin framkastar en teori i Svenska Dagbladet. (Tack för tipset, Cykellärarinnan! Och nu kanske alla andra undrar om jag verkligen känner en cykellärarinna? Faktum är att jag gör det och att jag själv också kan titulera mig så. Men mer om det en annan gång. Kanske.)
5 kommentarer:
Jag älskar Berglin - alltid lika träffsäker i sin serie!
Cykellärarinnor är verkligen något som behövs. När jag gick i skolan fick vi trafikundervisning av en polis och så var det cykeltävling. Alltså inte cykla fort utan cykla rätt. Jag var den enda i hela skolan som hade alla rätt!!! Det är jag MYCKET stolt över. (Det är bl.a. det som jag bygger upp min "jag har alltid rätt"-image med.) Alla andra glömde att göra stopptecken när de skulle stanna. Jo det ni! De flesta vet väl inte ens att cyklister ska göra stopptecken, långt mindre hur det ser ut.
Om mina upplevelser som cyklist till och från jobbet i Stockholms innerstad kan jag berätta hårresande historier. En annan gång.
Rondeller lär vara ett utmärkt vapen mot trafikolyckor, jämfört med vanliga korsningar. Har jag hört.
Camilla: Ja, visst känner man alltid igen sig i Berglins teckningar!
Lena: Jag vet, jag vet! Hur cyklisternas stopptecken ser ut alltså. Fast skam till sägandes använder jag det inte numera. Däremot visar jag alltid med armen om jag tänker svänga. Jag är lite ordentlig av mig.
Nej, varför skulle du använda stopptecken när det förmoddligen bara är du och jag som vet vad det betyder? Ja, och så den där andra cykellärarinnan som du nämnde.
Lena: Nej, folk skulle väl bara tro att jag försökte vinka eller nåt. Cykellärarinnan känner mycket riktigt också till tecknet, vi diskuterade det här om dan.
Skicka en kommentar