2009-04-22

Det är för lite turbaner i den här bloggen

Man skulle också kunna säga så här: det är för lite turbaner i de flesta bloggar. En annan sak man också skulle kunna säga är: det är för lite av det mesta i den här bloggen. Och nu när den ständigt lika godhjärtade Lotten i en intervju har utnämnt just denna blogg till en av sina favoritbloggar och dessutom på ett flertal andra sätt antytt att jag borde blogga emellanåt så känner jag att jag borde rycka upp mig en smula.

Om man inte har några bra blogguppslag så kan man ju alltid blogga om vad man går omkring och funderar på. Nu är jag inte den typen av person som tänker speciellt mycket på FRA och IPRED och annat sånt där som man antagligen borde tänka på. Men här är i alla fall fyra saker som jag tänker mycket på just nu:

1. Petina Gappah – och alldeles specifikt An Elegy for Easterly och alldeles ännu mer specifikt översättningen av denna bok. Som jag alltså håller på med just nu. Så uppslukande, så otroligt bra. Jag kan inte skriva mer om det just nu. Ni får läsa boken sen i stället. Den kommer på svenska 2010.

2. Att spela tenorsaxofon. Jag drömmer till och med om det om nätterna. I natt drömde jag en hemsk mardröm, nämligen att jag spelade fruktansvärt dåligt och fel inför publik, men en annan natt häromsistens drömde jag att jag spelade Round Midnight så vackert, så vackert, så övermåttan vackert. De vackra tonerna hördes jättetydligt i drömmen, precis som om de hade varit verkliga. Sen berättade jag om den drömmen för de andra medlemmarna i bandet på ett rep. På samma rep spelade jag sedan just Round Midnight ovanligt bra. Inte så vackert som i drömmen, men tillräckligt bra för att jag själv skulle få tårar i ögonen! Oh, the självdistans.


Det här är en helt annan saxofonist. Trodde ni inte va! Men det ser man i själva verket rätt lätt, för det där snygga solot mellan ungefär 2:20 och 4:04 kan jag tyvärr inte spela.

3. Vad vi ska äta till middag. En av människans eviga frågor. På nåt sätt lyckas jag lösa det varje dag, så om jag inte har något annat att blogga om borde jag åtminstone dagligen kunna publicera ett inlägg under rubriken ”Dagens veggochock”.

4. Vad jag ska ha på mig. Med tanke på att jag sitter hemma och jobbar och många gånger faktiskt inte träffar någon annan än min familj och personalen på Hemköp på hela dagen så lägger jag verkligen orimligt mycket tankemöda på mitt yttre. Å andra sidan ska man väl inte underskatta Hemköpspersonalens behov av välklädda hyfsat osjaviga kunder. Fast å tredje sidan: med tanke på hur mycket tankemöda jag lägger ner på detta kan jag verkligen inte påstå att resultatet blir särskilt uppseendeväckande.

På tal om utseende så har jag färgat håret i dag. Vårljuset har ju den mindre trevliga egenskapen att obarmhärtigt avslöja allt möjligt, till exempel de grå strån som har förmerat sig oavbrutet i min kalufs under de senaste tjugo åren (minst). Så i dag försökte jag göra något åt det. Jag valde den glada och trevliga nyansen mellanbrun. Medan jag kletade in färgen i min ganska ymniga hårman passade jag även på att färga underarmarna, öronen, pannan, tårna och badrumsgolvet i samma nyans. Det blev snyggt. Hur håret blev vet jag inte än. Det är fortfarande under turbanen.

P1070954
Är det en kalif? Nej, det är ju Översättarhelena!

Bonuspoäng till den kommentator som kan identifiera båda affischerna i sextonåringens rum!

15 kommentarer:

Bloggblad sa...

Tänk om jag som är så luden skulle börja färga armarna också?! Då skulle jag nog bli tagen för transvestit åt fel håll. För åt mitt håll är jag det redan: jeans, tröja, kort hår och enstaka skäggstrån på hakan...

Balance sa...

Så även du hänger på Hemköp. Du har väl bonuskortet? Haha :-)) Och helt rätt, man behöver inte se ut hur som helst när man går dit. Jag menar, de själva är ju väldigt uppiffade... Fast det är inte förutan att jag tycker att deras nya svarta outfit är ganska så snygg för att vara en matvaruaffärsoutfit.

Tenorsaxofon, ett vackert instrument. Har aldrig provat. Däremot har jag min gamla tvärflöjt som jag tar fram en gång om året och provblåser i en minut eller två... ,-)

Lotten sa...

Nu får jag inga bonuspoäng, för jag kan bara den högra affischen: Ziggy Stardust.

Den andra ser ut som vingen på en Chitty chitty bang bang-bil.

Översättarhelena sa...

Bara för att det är du så får du bonuspoäng ändå, Lotten! Rätt svar, alltså.

görel sa...

Round midnight! Älskar låten, Anita Kerrs körarr är som skrivet för oss andraaltar.

Din bok verkar så bra, vad roligt att få jobba med en sån. Men 2010 är förfärligt långt bort, tar det så verkligen lång tid?

Ja, jag vet! Oerhört fördomsfullt! Ska bli kul att höra dig utveckla det på lördag.

IT-mamman sa...

Du färgade det blått! Ljug inte om att det är en turban - det går jag inte på. Det är du och Marge Simpson som sätter trenden i år. Snyggt! =)

Marianne sa...

Nu tycker jag att det är en turban för mycket i den här bloggen.
Får man se en bild på nya färgen, då??

Översättarhelena sa...

Japp, Marianne, klockan 15.38.00 pip i dag kommer det en bild!

Marianne sa...

Jag antecknar. :-)

Översättarhelena sa...

Lustigt att ingen undrar varför jag har solglasögon på mig på bilden, förresten.

görel sa...

Var det DU på bilden? Jag kände inte igen dig.

Översättarhelena sa...

Tja, du har väl aldrig sett mig i turban förut, Görel. Jag kanske ska ha en sån på mig på lördag?

Cecilia N sa...

Varför hade du solglasögon på dig, Ö-Helena?

(Får jag också bonusppäng nu?)

Översättarhelena sa...

Bra fråga, Cecilia! Jo, jag var så osminkad och obildskön, så det var helt enkelt av hänsyn till känsliga läsare. Alla får bonuspoäng! Den som prickar in affisch nummer två bjuds på öl på nästa bloggträff.

Liselott sa...

Jag beställer mina turbaner från Happyturbans.com och är otroligt nöjd, ni borde gå in och kika :)