2008-10-17

Fula vykort jag har fått av andra bloggare, del 7 & 8

De fula vykorten fortsätter att drösa in i min postlåda. (Snälla, bespara mig nu diskussionen om huruvida en sån där springa i dörren heter brevlåda, postlåda eller möjligen brevinkast!) Jag ligger lite efter med rapporteringen, men ligger efter gör jag ju i så många andra sammanhang också, så det känns bra ändå.

Ökenråttan avslöjade häromdagen i kommentarerna att hon minsann iscensatte ett litet experiment när hon postade sina vykort. Hon stoppade två kort i en brevlåda (se parentes om terminologin ovan) och två kort i en annan. För sent upptäckte hon att låda nummer två var avsedd för lokalpost! Nu var spänningen olidlig! Skulle dessa två kort, postade i en lokalpostbrevlåda i Stockholm och adresserade till Göteborg, för evigt irra runt i ett lokalpostlimbo? Som de vilsna själarna i första kretsen av Dantes inferno*, ungefär? Nejdå. Korten dök upp redan i tisdag. Man kan lita på Kgl Postverket.

Och nu till korten!

ökenråttan3
Från Ökenråttan, i tisdags

Det här kortet föreställer, skulle man kunna tro, en ovanligt tråkig strand. Enligt Ökenråttan är det egentligen en av världens vackraste stränder, och hon har en del stränder att jämföra med, ska ni veta. Men det ser ju mest bara ut som ... rena öknen. (Ursäkta, men jag är ju göteborgare!) Ingen kan ana att Costa Rica faktiskt är ett av de biologiskt rikaste länderna i världen.

Nästa kort hade från början sällskap av en ännu fulare kompis, men det vek Ökenråttan ihop och lade under ena benet på ett vickande balkongbord. Föga anade hon väl då att de fulaste korten är de mest eftertraktade!

ökenråttan4
Från Ökenråttan, i tisdags

Det här kortet kommer från en vinkällare, som till råga på allt har snåla ägare! Inte så mycket som ett litet glas vin bjöds det på. Det enda man fick var ett par fula vykort. Och det var ju för all del tur.


*Här passar det bra att muttra: Var får hon allt ifrån?

28 kommentarer:

Fia sa...

Jag har ett riktigt fult födelsedagskort som jag kan skicka till dig om du mailar in adress till mig =)

Översättarhelena sa...

Fia, jag hittar inte din mejladress på någon av dina fyra (!) bloggar. Men ett fult födelsedagskort vill jag hemskt gärna ha, särskilt med tanke på att jag fyller år om åtta dagar! Klicka på "Min sida hos Översättarcentrum" i högermarginalen så hittar du min adress där!

Översättarhelena sa...

Glöm det, jag har svarat på ditt mejl nu, Fia!

Anonym sa...

Skickligt, Ö-Helena, att hitta vad som var upp och ned på kortet från Marqu*s d* R*squals snåla källarhålor.

Costa Rica-stranden ser egentligen ut som your average tropial beach, ackurat som i turistbroschyrerna.

Nu är jag heading towards Paris och där ska det väl finnas läskiga saker i vykortsbranschen, hoppas jag. I'll be back!

Översättarhelena sa...

Ja, jag kände mig mycket smart när jag förstod att de där vagnshjulen var lampor och därför hängde från taket!

Översättarhelena sa...

Men vad är det för små otäcka kokonger som taket är täckt med, förresten?

Anonym sa...

Och à propos brevinkast så lever vi under hotet att om vi inte snarast bygger om brevinkastet i vår dörr kommer vi i fortsättningen att få trava iväg till närmaste postkontor,som inte ligger särskilt nära, och hämta vår post, för brevbärarna orkar inte stoppa in posten i brevinkast som sitter mer än 150 cm ovanför golvet. Och det gör vårt.

Vi kommer nu att få ett vertikalt inkast (något annat får inte plats om man inte ska meja ned dörren,vilket är opraktiskt om man tänker på inbrottstjyvar och sånt), vilket kommer att se piffigt och hippt ut. Vårt gamla inkast var horisontellt, helt fantasilöst.

Wv, zsuugbg, precis så coola känner vi oss inför tanken att vi ska få vertikalt brevinkast. Nästan lika coolt som att ha hissen direkt in i sin lägenhet, som på bio.

KuriÅsa sa...

Jag är ledsen, men inte ett enda vykort har lyckats klå det på kungen. Hur mycket ska du ha för det? JAG ÄLSKAR KUNGABILDER!!! Speciell ironiska.

Anonym sa...

Men stranden var ju riktigt fin, ju.

Apropå Brevråttans brevinkast: Hur kan det sitta 1,5 meter upp?

Översättarhelena sa...

Den är värd tysentals spänn, Ozzy! Men har du sett kungabilden hos Cruella? Den är också fin.

Översättarhelena sa...

Förresten, Hissråttan, jag har en gång varit i en sån där lägenhet med hiss rakt in (i Helsingborg av alla platser). Det kändes mycket Hollywoodaktigt.

Och AB, jag tycker också stranden är helt OK. Särskilt en oktoberlördag i Göteborg.

Anonym sa...

Ab: Jag är själv 168 cm och brevinkastet sitter ungefär lite under näsan på mej. Jag bor i ett hus med högt i tak.

Yngste sonen har en våning med hiss direkt in ... Han är så glassig.
Hej på ett tag från Ökenråttan

Anonym sa...

Jag skulle också kunna tänka mig att åka hiss rakt in i Helsingborg. Lite pampigt på nåt sätt. Jag vet ingen som har gjort det, men det kanske är vanligt där. ;)

Anonym sa...

En typisk tropisk strand ska ha åtminstone en palm! Costa Rica har vackra vyer men värdelösa fotografer; en samling troglodyter eller "sabla trogglo" som vi skriker efter dom.

Anonym sa...

BREVINKAST - vad säjer jag?! Postinlägg heter det, ser jag nu i hotskrivelsen från Posten. Det låter ju inte klokt. Hålfotsinlägg fanns det nåt som hette förr; låter ungefär likadant. Men nu heter hålfotsinlägg fotbäddar. Alla de här förändrinagrna görs för att vi ska se upp och hålla koll på vad som gäller. Eller för att vi ska bli galna.

Anonym sa...

Alltid lika spännande att se vad du skördat i vykortsfloran.

Har fortfarande inte hittat något bra att bidra med, men jag letar ...

Okej att jag länkar till dig?

Ha en fortsatt trevlig helg!

Översättarhelena sa...

Lady S, länkar är alltid välkomna, såklart!
Ökenråttan, posten vill ju inte att det ska låta som om de kastar in posten på ett hafsigt sätt, nej, de lägger givetvis in den omsorgsfullt och försiktigt!

Anonym sa...

Brevinläggsråttan, kan du inte visa bild på den märkliga brevinkast... brevinlägg via Helena? Jag fattar ingenting.

Postinkast i näshöjd? Ska du ha posten i näsan? Är detta ett hål i dörren i näshöjd? Hur tänkte de då...?

Brevinlägg kan det väl inte heta! För det första är väldigt lite av posten brev, för det andra är ett inlägg något helt annat, som alla bloggare och andra diskuterande människor vet. "Ett inlägg i debatten". De får väl inte bara stjäla ett ord så där, som när högern döpte om sig till Moderaterna!

Anonym sa...

Det fula vykort som jag var övertygad låg och skräpade i en låda hos mig har jag inte lyckats hitta.

Talar antagligen sitt tydliga språk om behovet av städning hemma hos mig ... så jag är på jakt efter andra fula vykort. Jag återkommer också!

Översättarhelena sa...

Men tänk att folk inte har någon ordning på sina fula vykort! (Själv städade jag lådor häromdagen på jakt efter mina egna sparade fula vykort. Jag hittade dem och flyttade dem till ett bättre ställe. Nu minns jag inte var jag har lagt dem.)

Anonym sa...

Jag är intresserad! Har flera jag nog hittar - ska ju gubevars flytta snart igen...

men först en utmaning till dig:

http://studiomannen.wordpress.com/2008/10/20/peter-lagar-orm-med-vispad-gradde/

Anna sa...

Ozzy, du har äkta fulsmak du.

(Och vilken träffande ordverifiering: kulhlwa!)

Anonym sa...

Jag vet, det är absolut upprörande att jag inte har koll på mina fula vykort!

Ber så hemskt mycket om ursäkt!
*skäms*

Bloggblad sa...

Oj - nu inser jag att jag inte har så lång tid på mig att skicka nåt till ditt postinlägg... MEN, när jag ser vykortsråttans börjar mina framstå som väldigt vackra...

Mirren sa...

När jag läser ditt inlägg så får jag nästan lust att leta efter det fulaste vykortet jag fått. Vykortets motiv är en bensinmack och längst upp står det "Morgongåva". Jag fascinerades redan då (det var säkert 15 år sedan) över det ohyggligt fula vykortet och hur det kan komma sig att det fanns så fula vykort i ett samhälle med så vackert namn.

Översättarhelena sa...

Man har precis hur lång tid som helst på sig! Jag ligger ändå gräsligt långt efter med rapporteringen redan. Det är kul att väldigt många verkar ha fula vykort i sina gömmor!

schmut sa...

jag har tittat lite på de här inläggen om vykort och bittert muttrat att jag får minsann inga vykort.
ska jag vara ärlig så har jag muttrat det flertalet gånger.

Översättarhelena sa...

Schmut, skicka lite vykort till folk så ska du se att du också får nåt!