2008-10-10

Fula vykort jag har fått av andra bloggare, del 3

Tredje delen i serien om fula vykort jag har fått av andra bloggare är egentligen första delen i en vykortsdiptyk från Anna Toss. Plötsligt blev texten på vykortet som damp ner i går riktigt begriplig! (Som så mycket annat här i världen handlar den om öron.) För, som jag skrev till Anna i kommentarerna till gårdagens vykort: ”Det andra, som alltså egentligen skulle ha varit det första, kom nu! Det var mycket förvirrande att läsa det första, som alltså skulle ha varit det andra, utan det andra, som skulle ha varit det första!”

annatoss2
Från Anna Toss, i dag

Den tryckta texten på baksidan av detta kort, den som talar om vad kortet föreställer, lyder kort och gott: Kungahuset.

8 kommentarer:

PGW sa...

Inte visste jag att du var så förtjust i fula vykort! Vänta bara tills jag är på Fältet igen, där finns det godingar vill jag lova ...

Anonym sa...

Nu har jag plockat ut några high lights ur min stora samling vykort och satt på frimärken.

Men måste vi inte ha lite ramar för vad som är vykort respektive fula vykort? Jo, det måste vi.

Vykort har ju till främsta uppgift att vara vackra och därmed uppväcka avund hos de personer som får vykort från personer som rest till vackra och/eller intressanta platser.

Därav följer att fula vykort får ett värde jämförligt med feltryckta frimärken t. ex. Värdet uppstår genom misslyckandet. Hur låter det som kriterium? undrar Ökenråttan

Lotten Bergman sa...

Detta med att skicka fula vykort till dig för en bloggförljetong är den bästa bloggidén på länge.

Jag har ett vykort som jag dock inte kan skiljas från: en ångturbin i Leipzig 1979

(Ska leta efter andra till dig.)

Bloggblad sa...

Nej, jag visste inte heller... får nog göra en inventering i min "bra att ha vykort på lut"-samling.
Men inte nu, för nu ska jag på kånnsäääär.

Anonym sa...

Nu har jag postat 4 (fula)vykort till dej Som ett skojigt experiment tänkte jag lägga på 2 kort i en brevlåda och 2 i en annan och se om de kom fram samtidigt eller ... (En variant av Puh-pinnar, sort of.)

Nåväl: 2 kort slängde jag ned i närmsta brevlåda utan att tänka närmre på saken. Nästa två - då tänkte jag efter. Fast fel. Och la korten i lådan fär Lokalpost. Det är väl som att skicka flaskpost antar jag, när man postar kort till gÖTEBORG I en sTOCKOLMSk LOKALPOSTbrevLÅdA.

skit varför blir det versaler när jag inte har bett om det kan det bero på att jag varit på fördelsedagsuppvaktning och druckit konajk .. konjak menar jkag? Ökenrådisen

Översättarhelena sa...

Vad detta är spännande och roligt! Och vad konstig vår brevbärare ska tycka att jag är!

Ökenråttan: Som tur är kan du åtminstone (liksom Gugla) stava ditt namn, även om du inte alltid stavar det rätt!

Anonym sa...

Jag stavar väl som Puh: Min stavning är ruskig. Jag stavar egentligen bra, men det ruskar, så att alla bokstäver kommer på fel plats. God natt från Ö-råttan som nu även druckit lite Bushmill. Ujujuj.

Lady Stalker sa...

Haha, ja, vad ska brevbäraren säga? Himla rolig idé i alla fall. Nu måste jag komma till skott och leta. *Asg* åt "Kungahuset"!