2008-10-14

Fula vykort jag har fått av andra bloggare, del 6

Faktum är att det inte bara var Ökenråttans hiskliga kort som damp ner i min brevlåda i går, men min skanner fick en tillfällig fulöverbelastning och vägrade samarbeta efter två inskannade kort. Nu har den dock vilat upp sig igen och jag kan dela med mig av ännu ett förfärligt vykort.

northofsweden
Från Lena, North of Sweden, i går

Det här kortet kan stå som företrädare för en helt egen vykortsgenre – industrivykortet. Det föreställer nämligen något så charmigt och pittoreskt som SCA:s anläggning i Timrå och väcker en lång rad existentiella frågor: Vem skickar ett sådant vykort? Och till vem? Hur stor är den där fabriken egentligen? Och vad är det för en ljusare halvcirkel i vattnet längst fram? Sånt kan man fundera på när man har ett fult vykort i sin hand.

15 kommentarer:

PGW sa...

Det måste vara någon slags avskiljning där man har sina tama svanar.

bengt sa...

Det är en läns som hindrar saker att flyta ut i havet.

/vattenbyggaren

Översättarhelena sa...

Såklart, en läns som håller svanarna på plats! De måste ju ständigt vara till hands för att sköta svanmärkningen.

Anonym sa...

Det är förstås anställda som skickar vykortet för att imponera på dem hemmavid!

"Där går ni och skruttar vid hönsgården - titta vad JAG gör! Jättestort!"

Anonym sa...

Om ni följer länken till bilden på flickr så har jag lagt in en del förklaringar och annat smått och gott, som tex ger en uppfattning om hur stort allt är.
Faktum är att fabriken kan se vacker ut i dis och dimma om natten. Maken min (som har arbetat i och med den där fabriken i ca tjugo år) har en akvarellmålning av den som är riktigt stämningsfull. Jag kanske borde lägga ut en bild av målningen som motbild, nån gång.

Anonym sa...

Haha! Har letat och letat hemma och hittar inga fula vykort. Får kolla i affärerna i stället.

På mitt gamla jobb fanns det dock gott om fula industrivykort. Reklamkort antar jag ...

Anonym sa...

Länsen är till för att arbetarna itne ska smita på lunchrasten.
Nä, bara för att det inte ska smita ut olja o annat obehagligt med dagvattnet i Östersjön från marken runt fabriken.

Anonym sa...

I knew it ... Varför fick jag för mej att testa om vykort lagda i låda A nära mej skulle komma fram före eller efter vykort lagda på låda B lika nära mej, fast åt andra hållet? Vid iläggandet i låda B la jag nämligen korten i lådan märkt Lokalpost. (En brevlåda nära mej sönderfaller i två lådor nämligen: en för lokalpost och en för post till exempelvis Göteborg.) Jag bor i Stockholm ... och Helena i Göteborg. Usch så dumt.

Översättarhelena sa...

Lugn, bara lugn, kära Råtta! Korten har kommit fram, jag sprider bara ut publiceringen lite grann. Man vill ju suga på karamellen så länge det går!

Sara sa...

Fabriken ser ju inte bara bedrövlig ut, den luktar ju dessutom fruktansvärt...vilket gör det ännu mer oförklarligt varför man trycker upp den på vykort...

Anna sa...

Tänk om man kunde skicka luktvykort! Sulfitfabrik från Timrå, avgaser från Rom, surströmmimg från Norrland, kamelbajs från Marocko.

Anonym sa...

En lätt överdrift i din kommentar, ger mig lätt rodnad. Tack!

Kanske kan mitt nästa eller nästnästa projekt roa dig. Jag ska skriva en låt om danska talemåder. Vet inte om det går men jag ska försöka. Och jag ska få in "du har roterende fis i kasketen"...

Översättarhelena sa...

Det ser jag verkligen fram emot, Göte B!

Unknown sa...

Jag måste hålla med om att det är en av de vackraste/imponerande/häftiga platser man kommer till på vägen upp till Umeå. Speciellt i dimma, som du nämner, och i mörker. Läget spelar viss roll i upplevelsen. Vykortet må vara fult och ev. det som släpps ut av fabriken men det hade kunnat gå att ta en vackrare bild. Ett annat objekt för fulsköna kort är väl den stora industrin söder om Sundsvall, aluminiumfabrik tror jag.
se http://www.takcompagniet.se/php/referenser/admin/bilder/100524sundsvall_granges_big.jpg

Översättarhelena sa...

Den hade ju utan vidare platsat som fult vykort, Hans!