2008-10-13

Fula vykort jag har fått av andra bloggare, del 4 & 5

Vilken bloggföljetongslångkalsong det här kommer att bli! I dag har jag fått inte mindre än två oerhört fula vykort av den oförlikneliga bloggkommentatrisen Ökenråttan. Men då stämmer ju inte rubriken, invänder kanske vän av ordning. Jovisst, svarar jag. Ökenråttan kommenterar så flitigt och utförligt och slagfärdigt att man nog skulle kunna påstå att hon är en bloggare, fast hon bloggar inte i någon egen blogg utan i andras kommentarer! Ser man på, det där hade kunnat bli ett fint exempel på en stipulativ definition! Men nu får det vara slut på hårklyveri och filosoferande, ni vill väl se vykorten för sjutton gubbar?

ökenråttan2
Från Ökenråttan, i dag

Ni är förstås nyfikna på vad kortet föreställer? Jo, baksidestexten upplyser om att det kommer från Vallée de la Vézère (jag vet att Ökenråttan är noga med accenterna, men jag tror det blev rätt här) och att bilden föreställer inget mindre än troglodyternas kök. Ungefär. Eller som Ökenråttan så riktigt kommenterar: ”Ganska charmlös presentation av en spännande interiör, egentligen.”

Jag har sparat det bästa till sist:

ökenråttan
Från Ökenråttan, också i dag

Det här är faktiskt enligt mitt förmenande det fulaste vykortet hittills! Färgerna! Bildkompositionen! (O)skärpan! Den hiskliga byggnaden i bakgrunden som stjäl uppmärksamheten från huvudmotivet, den blå bilen! Ökenråttan tror att det är från Hanoi eller möjligen Saigon. Någon välinformerad bloggläsare kanske vet besked?

13 kommentarer:

Bloggblad sa...

Köket ser riktigt trivsamt ut, men det undre måste nog slå alla rekord i misslyckande.

Bokstavskombinationen här nedanför går inte heller av för hackor... tur att jag är nykter, lite svängda... lutar åt alla håll, men jag försöker...

Lady Stalker sa...

Moahahaha ... ja, helt misslyckat kort!

Är tyvärr inte så berest eller allmänbildad att jag kan lokalisera platsen.

Anonym sa...

Som vanligt får jag ingen levandes ro förrn jag gått till botten med ett problem. "Hanoi eller Saigon" trodde jag. Det duger inte. Nu har jag klätrat upp och kollat i min underbara guidebok om Hanoi. Vykortet visar en teater i Hanoi och en blå bil. Det finns en bild i guideboken och den är egentligen ännu bättre än på det fula vykortet. Teatern sträcker sej där diagonalt över fotot och i nedre högra hörnet åker en cykel i full fart nedåt-utåt ur bilden. Mycket dramatiskt. Palmen fläktar vildsint över det hela.

Tillåt mej att citera ur denna guideboks avsnitt om "Alcoholic beverage" och särskilt om nationella spritdrycker. Man varnas för att de kan orsaka kräkningar och huvudvärk "over and above a normal hangover". Bäst att passa sej, med andra ord.

Översättarhelena sa...

"Over and above a normal hangover", det tror jag att jag stoppar i högen med användbara citat!

Anonym sa...

I vår familj är det redan en klassiker!

Miss Gillette sa...

Det med teaterna i Hanoi är i mina ögon märkvärdigt därför att det visar en modern bil. På de flesta såna här ruskefula kort är det bilar från senast sjuttiotalet, men den här bilden skulle kunna vara tagen rätt nyligen.

Om det alltså inte handlar om ett bildmontage där man klippt in bilen mot bakgrunden. På Filippinerna hittade jag när jag var där -86 en mängd olika vykort med samma risplockargäng på fem--sex pers som gick och skördade mot än den ena bakgrunden, än den andra. Dessvärre sitter dessa bilder inklistrade i mina kollagepärmar, så jag kan inte visa dem, men det var en av de absoluta höjdpunkterna på den resan.

Översättarhelena sa...

Risplockarna påminner mig om de barn som under maratonloppet på friidrotts-EM för ett par år sen utrustades med metspö komplett med en död firre från Feskekörka och placerades längs med kanalerna här i Göteborg. När tätklungan (och därmed även de internationella tv-teamen) drog förbi drog barnen fisken upp och ner ur kanalen och såg glada ut. Detta är alldeles sant!

Miss Gillette sa...

helena: Nej! I bästa diktaturstil! Hur vet du detta?

Översättarhelena sa...

Jag känner mamman till ett av barnen som fiskade och log på uppdrag av Göteborg & Co!

cruella sa...

Göteborgs allsmäktige Kim Il Göran beordrade alltså ut ungarna på fejkat fiskafänge - varför har detta inte stått att läsa i rikspressen???!!!

Översättarhelena sa...

Vår Store Ledare tyckte inte det var något att skriva om.

Anonym sa...

Troglodyt-tvingades Googla.
grottmänniska
Lotten har skrivit om en sådan i samband med bilkörande och parkering

Valle de la....
vilken otroligt "fransk sida".
tack vare Google Earth fick jag ungefärligt begrepp om var i Frankrike det ligger.
Ingen engelsk översättning av hemsidan. Typiskt franskt?

Översättarhelena sa...

Välkommen hit, Örjan! Troglodyt är absolut ett av de där orden man borde använda mycket mer.