2006-09-27

Är det bara jag?

Som tycker det här är så roligt att jag brister ut i gapskratt på spårvagnen?

PICT0003

Och sen försöker le lite urskuldande mot mina förvånade medresenär och humma och peka på tidningen och muttra "kul insändare i Metro" och vilken tur att jag skulle av på nästa hållplats.

Särskilt slutklämmen: "De måste sakna spegel". Kära Margareta, det skulle väl inte kunna vara så att alla dessa jeansbärare har en helt annan klädsmak än du?

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hennes svenska är till och med sämre än min 'Dolph-svenska'.

Kvinnan har tydligen inga problem med andra färger än blått på jeansen.

Fatta att hon har suttit hemma och skrivit en insändare om detta. Det får mig att misstänka att det är folk på redaktionen som själva har hittat på texten :)

Anonym sa...

Det låter nästan som min mormor.

Hon var helt övertygad om att kläder som inte föll henne i smaken var ett misstag. Om hon påtalade hur fula kläder vi hade skulle vi nog rätta till det ;)

Översättarhelena sa...

Magnus: Jamen precis! Man kan välja att skriva insändare om hemlöshet, mobbning, orättvisor, krig, förtryck - men hon skriver en insändare om jeans!
Hmm, och jag skriver ett blogginlägg om hennes insändare ... Vad säger det om mig?
Sara: Och det gjorde ni förstås? :)

Miss Gillette sa...

Det här "De måste sakna spegel" tänker jag om jag vet inte hur många människor, många klädda i blå jeans men många i annat. Överlag tycker jag folk verkar sakna inte bara spegel, utan även en rudimentär uppfattning om vad de klär i och vad som verkligen framhäver alla deras mindre smickrande drag. Detta sagt är jag ju på inget vis nån modeikon själv, men jag tar åtminstone inte i så jag skiter knäck i spiraler för att exempelvis få mina fettvalkar att synas -- tydligen högsta mode sen ett bra tag tillbaka.

Nu slutar jag, för det här är ett av de ämnen som jag älskar att irritera mig på och det kan bli lååååångrandigt...

Anonym sa...

Jag håller med insändaren eftersom jag är helt urless på jeans. Ska jeansens popularitet aldrig sina?

Bloggblad sa...

Fast jag tycker att MA har en poäng, många klär sig vääääldigt lika - för man törs inte bryta mönstret - och sen vill man vara unik och gör en egen tatuering... bara liiiiiite lik de andras tatueringar... eller piercingar...

Jeans tycker jag passar utmärkt på många bakar - men jag fasar för ytterligare en period med snäva kalasbyxor (minns inte om de heter tights eller leggings i år) på alla sorters bakar... Jag saknar förresten backspegel - jag kanske ska skaffa mig ett par snävisar... :) I svart spets... :)

Vad gäller djupet i insändaren... hm... vad bloggar vi om? I alla fall jag bloggar inte om svält och krig och elände...

Översättarhelena sa...

Bloggblad: Du har ju en poäng där, onekligen. Är det nån som bara skriver om trivialiteter så är det ju jag. Men hon verkar så himla allvarlig och upprörd, liksom.

Petra sa...

Det är tråkigt att inte fler använder det underbara uttrycket: Jeansbyxor!

:-)

Linda K sa...

Stackars Margareta, hon fick nog aldrig såna jeans (som hon ville ha) när hon var liten. Sånt sätter sina spår.

Översättarhelena sa...

Petra: Ja, nu tycker jag vi börjar använda det, särskilt när vi handlar jeans. Kan bli kul att se personalens miner.
Linda: Aha! Det finns en psykologisk förklaring!

Anonym sa...

Jag var i en provhytt häromdagen, och när jag såg mig själv i mina vanliga kläder insåg jag att jag nog också saknar spegel. Och jag hade inte ens jeans på mig. Så nu har jag två val: slänga alla fula kläder och köpa nya (förmodligen dyra) eller fortsätta gå omkring som nu, och fortsätta att sakna spegel.

Anonym sa...

Aha, översättare. Det gör vi här också, men tvingades flytta verksamheten från Sverige till Tyskland 1983, när det visade sig omöjligt att klara de "sociala avgifter" på c:a 30% som lades ovanpå statsskatt och kommunalskatt. Går det bättre nu?
Hälsning
Skandok

Översättarhelena sa...

Lars: Det är nog säkrast att vi inte ger oss in i en skattediskussion här :)