2006-09-21

Liten rapport från bokmässan

Första bokmässedagen till ända – three to go! Nej, egentligen har jag strängt taget gjort mitt på bokmässan, men det är ju så kul så man vill vara där hela tiden. Jag avverkade mitt pass i SFÖ:s monter och hann utöver det egentligen bara ta en snabb sväng för att dokumentera Bloggblads bok i hennes förlags monter.

PICT0002
Bloggblads bok till vänster, jag i för stor t-shirt till höger.

Resten av tiden ägnade jag åt att informera om SFÖ:s verksamhet, men jag fick också träffa en massa trevliga människor, bland annat bloggaren Miss Gillette! Hon visade dock inte sina armhålor.

Och sen var det förlagsfest! Det var en jättetrevlig mingelfest på Stora teatern i Göteborg. Jag mötte Lassie i flera upplagor. Och hade tejpad klänning på mig. Dock inte med silvertejp, får man väl säga till mitt försvar.

Så här var det: jag hade verkligen svåra kval kring klädselvalet till den här festen, men alla vet väl att ”den lilla svarta” fungerar i alla sammanhang – så även på en förlagsfest. Nu råkar jag äga en särdeles snygg och klassisk liten svart (inköpt på Myrorna), så den tänkte jag ta på mig. Välplanerad som jag är plockade jag fram den ur garderoben redan i morse. Och hittade: 1. En såsfläck, troligen sen nyårsafton. Den gnuggades raskt bort med tvål och vatten. 2. En släppt fåll. Inte snyggt. Och när skulle jag hinna sy fast den? Jag insåg direkt att min enda lucka under hela dagen var på spårvagnsresan från mässan och hem, före festen. Så jag packade klänning, nål och tråd i en plastkasse och tog med mig till mässan. På spårvagnen hem tog jag fram hela paketet (klänningen och sygrejerna, vad trodde ni?) och satte mig och sydde. Tyvärr hade jag underskattat hur mycket man hinner fålla på en tio minuter lång spårvagnsresa, så när jag kom hem var bara halva fållen fastsydd. Tiden var knapp – i själva verket stod den på minus. I såna lägen är man glad att det finns dubbelhäftande tejp. Visste ni att det funkar jättebra att fålla en klänning med dubbelhäftande tejp? Nej, jag kunde väl tro det. Men det gör det. Nu ska jag hänga in klänningen i garderoben igen, till nästa tillställning när det passar med en tejpad liten svart klänning.

Och i morgon blir det bloggfika (eller möjligen bloggdrink?) med samling vid monter B09 19,20 klockan 15 och sen bloggträffGyllene Prag klockan 19. Eventuellt med sammanstrålande på Park Aveny som final. Sen ska en välkänd bloggare få nattlogi hos mig. Visst är vi väl som en enda stor familj?

11 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Ska be att få meddela vad som INTE funkar: att med häftklamrar banka fast en släpande fåll med klamrarnas öppning inåt, mot nylonstrumporna. Ritsch, ratsch, fillibombom, så rivs nylonet i småtrasor.

Anonym sa...

Tack för de vänliga orden i det förra inläggets kommentarer. Och hälsa Lotten!

Översättarhelena sa...

Lotten: Det låter inte optimalt, nej.
Ulla: Okej! Lotten: Ulla hälsar!
Nej, nu var jag fånig, jag ska hälsa till henne IRL också.

Anonym sa...

Hallå mässfestgeneralskan: NU kastar jag mig iväg med min väska och tar 47:an till centralen och därifrån X2000 till Gbg! Klädproblem har det varit. Yngste sonen (den välklädde) har förbarmat sig över mig och varit smakråd,så jag känner mig helt trygga rekan när det gäller modefrågorna. Jag vill ju inte verka tillkämpat häftig bara för att jag skrivit för unga läsare. Å andra sidan vill jag heller inte verka gamla mormor sliten är och grå, fallera. (Dessa små ramsor som dyker upp nu härrör från mina lilla mamma; hon kör mycket med stående fraser. Jag friskar upp dem, för efter Mässan bär det åstad till henne.)

Översättarhelena sa...

Ökenråttan: Är det inte konstigt att klädproblemen alltid infinner sig så fort man ska göra nånting man inte gör i vanliga fall? Det är dock ofta mycket bra att fråga sina barn till råds!

Anonym sa...

Jag ska försöka ta mig till bokmässan imorgon, vill inte missa den i år! Smart lösning med dubbelhäftande tejp. Det hade jag aldrig kommit på!

Bloggblad sa...

Å, tack snälla! Stor kram! Jag har ju som bekant inte sett den själv, men nu känner jag mig lugn. Jättekul.
Och dina klädbekymmer är intressanta... Skulle gärna sett (sytt) dig där på spårvagnen...
I går morse var en annan bekant där och hälsade från mig... och i morgon ska ytterligare en kompis dit och hälsa...

Studiomannen sa...

Kul hade vi!

Strumpstickan sa...

Jaaa, bildbevis, kul!

Bloggblad sa...

Oj - nu när jag visade min son bilden, ser jag att min första bok är där strax under din arm... trodde knappt att de skulle ta med den ens. Den är 3 år - och då är en bok gammal nuförtiden...

Översättarhelena sa...

Bloggblad: Nämen, det såg jag inte ens!