2008-09-04

Människan ska inte leva av bröd allena

I eftermiddags var jag och handlade på Hemköp. Som vanligt hade jag en lista att handla efter, eftersom jag annars inte kommer ihåg de mest elementära saker som behöver köpas. I dag såg listan ut så här:

lapp

Nu är ju lappen skrynklig efter att ha legat i min byxficka ett bra tag, och min handstil är redan från början inte mycket att hurra för, men det står alltså så här:

äppelcidervinäger
tortellini Hemköp
fil
torkade tranbär
äntligen (ett slags bröd, bloggarens anm.)
populärpsykologi
toapapper
frukt

Vänta lite nu. Backa till tredje raden från slutet. Hur tänkte jag där? (Och ja, det är jag som har skrivit allt som står på lappen.) Fast på något sätt gläder det mig lite att jag fortfarande efter fyrtiosex år understundom inte har en aning om vad som egentligen pågår i min hjärna.

PS. Jag har fortfarande inte kommit på vad det skulle ha stått egentligen, d.v.s. vad det är som ännu i detta nu saknas i kyl eller skafferi. Men det var nog inget viktigt.

PS 2. Undrar vad jag ska handla i morgon? Ekonomi och näringsväsen?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm. populärvetenskap? Populär historia (tidning)?

Ringde telefonen? Eller försökte du föra ett annat samtal om populära framställningar om psykologi samtidigt?

Ibland passerar saker mellan mina öron och hand utan att passera hjärnan.

KuriÅsa sa...

Hahaha! Jätteroligt! Men finns det ingen tidning som heter populärpsykologi? Det finns nån som heter PS, det kanske var den du ville ha?

Översättarhelena sa...

Nänä, här köps det inga tidningar! Däremot översätter jag just nu en populärpsykologisk bok. Men den behöver jag ju inte köpa. Särskilt inte på Hemköp.

Flinn sa...

På nåt vis känns det rätt likt MYSLI. Fast nu är jag lite trött i och för sig. Dessutom gör väl du sådant själv, eller hur var det?

Anonym sa...

*fnissar* Eftersom det finns en limpa som heter "Äntligen" skulle det inte förvåna mig om det finns ett knäckebröd eller en fruktyoghurt som heter "Populär", men vad i hela friden är det där som kommer sen? Jag gissar på polkagris. Wv gissar på coqkehq.

Marianne sa...

Behövde du psykologisera med dig själv för att få något gjort?
En flaska Staropramen att belöna dig med efter avslutad städning eller liknande?

Huskorset sa...

Underbart roligt!

Fia sa...

Ost..! Jag tror du ville säga ost! Min andra gissning är smarrig choklad. I am right, aren't I?

Översättarhelena sa...

Både ost och choklad är mycket plausibla teorier, ja!

Anonym sa...

Min nya teori är att du egentligen skulle skriva något annat som börjar på "Po...". Förslagsvis Polly, polarbröd eller polenta.

Anonym sa...

pop ... corn?

I enlighet med Hakkes teori.

Översättarhelena sa...

Popcorn är ju en mycket bra gissning! Fast jag tror faktiskt nu att jag hade tänkt skriva toapapper, vilket ju tack och lov lyckades på andra försöket. Jag minns att jag en annan gång skulle skriva "laktosfri mjölk" på listan, men innan jag hann så långt hade jag börjat fundera lite på hur kul det skulle vara att ha ett melonkuljärn, så då skrev jag "melonkuljärn" på listan. Som tur var mindes jag i affären att det betydde "laktosfri mjölk".

Anonym sa...

*haha* Melonkuljärn! Du är ju lika oförutsägbar som wv ju. (Som just idag föreslår "nudgrirl", skriv inte upp det på din inköpslista!)

Cecilia N sa...

Vilken tur att vi fick facit i tryckbokstäver under. För jag funderade verkligen över om det verkligen stod äntligen. det skulle kanske kunna stå antilopen, men då fattades det nog någon bokstav.
Och ingendera var något som jag tänkte på som inköpsbart på Hemköp.

Själv har jag svårt med
köttbullar (blir jordgubbar) och
jordgubbar (blir morötter).
Dock klarar jag morötter.

Anonym sa...

Tänka och skriva samtidigt är svårt. Jag skulle skriva 'fryspåsar' på min handlingslista. (Vi gör en lista på sånt som vi ska skriva upp, sa min älskade dotter när hon var ganska liten.)Jag tänkte 'plastpåsar' och så skrev jag 'flyspåsar'. När jag såg resultatet blev jag nästan lite orolig. Virrråttan