2007-10-18

Hur man piffar upp vardagsmaten

Till lunch äter jag nästan alltid samma sak: rester. Det är ungefär lika roligt som det låter. Men nu har jag kommit på ett knep: om man samtidigt läser en kokbok så blir det genast fantastiskt mycket bättre. Idag blev det en lätt sliten, uppvärmd spaghetti carbonara med tubaistens vitkålssallad och Nigella Lawsons ”How to be a Domestic Goddess”.

P1030343
Till råga på allt är min carbonara gjord på kalkonbacon.

Undrar om samma koncept funkar i andra sammanhang? Känns höstvädret grått och tråkigt? Då är det bara att läsa väderleksrapporten för Hawaii, så blir det genast trevligare. Är tevedeckaren trist? Jamen, ta då och läs Mark Billingham under tiden! Känner du dig sjavigt klädd? Äsch, läser du bara Vogue så löser det sig! Och på tal om klädd så är jag Skogshuggarhelena i dag:

P1030494
I sleep all night and I work all day.

14 kommentarer:

Bloggblad sa...

Tack för en bra idé!
I går när jag åkte buss och vi körde om långtradare, såg jag två som redan anammat den här idén. De satt och läste under körning...

Nu ska jag gå ner och äta rester - men räknar med att inte behöva läsa kokbok. Kycklinggrytan med mango chutney och ingefära var vansinnigt god i lördags - jag räknar med att smaken har klarat frysning.

Anonym sa...

Vilken fin bild av dig i nya skjortan! Du passar ju som fotomodell.

Men, förlåt, förlåt... det där är väl inte färgglatt...?? Färgglatt är knallrött och kycklingchockgult och kornblått!

Anonym sa...

Gud vad du är ärtig i din rutiga skjorta. Jag ser ut som... just det, en riktig lumberjack när jag hänger på mig slikt. Det är något med bysten och axelbredden som gör intrycket mindre ärtigt och mer... robust. Om vi ska vara vänliga.

För övrigt undrar jag om hushållsgudinnans bok är lika dekadent och sinnlig och alldeles för mycket som man får för sig när man ser Nutella på tv.

Anonym sa...

Vilken levnadskonstnär du är, Helena.

Miss Gillette sa...

Jag håller med cruella: vilken midja du har! Man blir ju grön av avund. Dock ej missunnsamhet! Kan du inte ekipera mig med nån gång?

Bondhustrun sa...

you're a lumberjack alright! Snygg idag också!

Anonym sa...

På den tiden jag levde på snabbmakaroner och ketchup, och ost i lyxvarianten, läste jag ofta kokböcker för att överleva.

Min man förundras över mängden kokböcker i bokhyllan med tanke på att jag sällan lagar mat.

Du klär i nyinköpen!

/Eva

Översättarhelena sa...

Cruella: För mycket är bara förnamnet. Jag tror jag köpte den där kokboken för namnets skull och för att jag ibland drömmer om att vara lite mer som Nutella. Men om man som jag gärna bakar en riktigt smarrig kaka en gång i kvartalet så hittar man precis vad behöver i den.

Ica sa...

Min lunch består med jämt av samma sak: varma mackor eller ingenting. För att inte tröttna på detta spenderar man lunchintaget framför tv:n och kollar på ett avsnitt av Full House. Det tar ungefär lika lång tid som lunch.

Marianne sa...

I varje översättarlya med självakting finns det givetvis en vältandad såg. Pluspoäng för den!

Men det blir ett (väldigt litet )minus för örhängena, faktiskt. Fullständigt livsfarligt i skogen när fallande granar och tallar viner kring översättaröronen!

Nu ska jag äta lunch...

Tiiimberrr!!

Anonym sa...

Japp. Det där tror jag stenhårt på :D Även om jag inte kryddar och piffar upp mina rester (som jag äter till lunch varje dag) utan med parmesanost. Till allt. Så låtsas jag att jag är i Italien. Det blir så bra så ;)

Anonym sa...

Jag har under en period hottat upp mina rester med cashewnötter. Det kan man slänga i lite överallt och få lite extra crunch och god smak.

Översättarhelena sa...

Stellan: Jag använder pinjenötter på samma sätt! Funkar kanske inte till asiatiskt men till allt som är lite medelhavsaktigt.

Anonym sa...

Ah, då blir det pinjenötter nästa gång. Tack för tipset!
Kan för övrigt informera om att jag nynnat på samma låt hela dagen:
"I cut down trees, I wear high heels, suspenders and a bra.
I wish I was a girlie, just like my dear Papa!"
En riktig klassiker.