2007-10-17

Bright is the new black

De senaste tjugofem åren har jag mest köpt svarta kläder. För det mesta trivs jag utmärkt med det. Det är ju så praktiskt. Allt passar ihop. Men ibland blir det bara så TRÅÅÅÅKIGT! Så då brukar jag göra ett försök att pigga upp min garderob med nåt rött eller blått eller rent av rosa. Eller åtminstone brunt.

I lördags morse vaknade jag med den välbekanta känslan igen: jag var plötslig återigen enormt trött på alla svarta kläder i min garderob. Jag är en handlingens kvinna (det är ju lätt att hävda sånt här på bloggen, eftersom ni knappast kan kontrollera sanningshalten), så jag begav mig raskt in till stan. Och kom hem med inte mindre än fem kulörta blusar (om nu vitt räknas som kulört, ja, osvarta var de i alla fall). Samt en blommig klänning. Så här ser de ut:

P1030392

Passande nog ligger alla de nya färgglada plaggen här på ett fantastiskt grällt sängöverkast (dominerande färg: ärtgrönt), inköpt av mina föräldrar någon gång på sjuttiotalet.

Men nu måste jag få presentera mitt nya, färgglada jag! I dag är jag: Countrysångarhelena!

P1030476

Vem är jag i morgon? Missa inte den spännande fortsättningen!

7 kommentarer:

Marianne sa...

Finfint!

Men du måste väl en cowboyhatt som kan hänga i ett band på ryggen?
:o)

Miss Gillette sa...

Jag vet prississ hur du menar. Färgen kom in i min garderob med barna. Rosa bär jag inte än, det skulle förvåna mig om jag nånsin gör det mer, men annars har jag till och med bruna kläder numera -- förutom alla äggulegula och trafikljusröda och kornblå plagg -- och tycker det känns rätt så bra.

Bondhustrun sa...

Rätta takter att slänga in lite färg i garderoben (säger jag som är svart, svart, svart, svart och kanske lite grå). Du ser extremt gullig ut som countrysångerska!

Moster Mjölgumpa sa...

Kanske får vi se dig iklädd det kulörta sängöverkastet imorgon.

Översättarhelena sa...

Bondhustrun: Nu rodnar jag klädsamt dessutom!

Anonym sa...

Med så mycket nya toppar har du ju inget behov av en delad tröja!

Lotten som hittar på så mycket bra kanske kan lösa dilemmat.
:-)

Anonym sa...

Sorry, drabbades av så(s)-sjukan.
Översätt gärna "så" i förra inlägget till något mer läsbart, till exempel [tomrum].