2009-03-11

Internationella korvdagen

En viss yngling som kallades Korven när han var liten – och som fortfarande får finna sig i det smeknamnet ibland, om sanningen ska fram – blir myndig i dag. Det firas ikväll på väldigt internationellt vis, nämligen med panir vindaloo till middag och fransk chokladtårta efteråt. Och så hörde jag det glunkas något om att gå på krogen med kompisarna lite senare. Jag tror inte mamman får följa med då.


Han är fortfarande lika gullig, men han har slutat med lucka därbak på pyjamasen.

15 kommentarer:

Anna sa...

Vilken liten prinskorv! Hälsa och gratta (utan att nämna korv då förstås).

cruella sa...

Hemskt mycket grattis men det där kroggåendet ger en ju kalla kårar... Eller är det bara jag som är ocool? Vad finns det för botemedel mot det i så fall, oraklet?

Anna sa...

Klart korven ska gå på krogen. Hmm, vad gjorde vi själva när vi fyllde 18?

cruella sa...

Ja, alltså, jag vill inte förbjuda korvar att gå på krogen *egentligen*. Men jag måste lära mig att inte hyperventilera vid tanken på allt som kan tilldra sig utanför hemmets härd.

Å andra sidan kom femtonåringen hem helskinnad efter språkresa till USA i somras. Fast jag avled nästan på kuppen:-)

Fia sa...

Stackars pojke, jag vet hur hemskt det måste vara att bli kallad för korven för jag blir än idag kallad detta av min sambo. Tydligen ser jag ut som änden på en korv när jag blir arg (skrynklig).

Anna sa...

+1 Fia!

Översättarhelena sa...

Vågar jag berätta att gossebarnet fick lite Kingfisher till vindaloon? Av sin mamma!

Översättarhelena sa...

Indisk öl alltså.

Marianne sa...

Kingfisher är nästan godare än Staropramen!

Korven har det bra.

Anonym sa...

Hihi, blev nyfiken på inläggsrubriken och blev tvungen att kika in här. Och nu förstår jag ju. Härlig meny ni hade förresten.

Anonym sa...

Grattis Korven! Pyjamas med baklucka hade jag i vuxen ålder. Från Twi*lfit. Med fötter. Av stretchfrotté. Underbar! Vi bodde på en tjusig adress fast det var över gården och INGA moderniteter. Vi eldade i kakelugnen, men framåt morgonen hade elden slocknat och håret frös fast i kudden - nej, men det blev kylslaget över huvud taget. Då var det underbart med denna varmhållande babypyjamas för vuxna.

görel sa...

Korven i vår familj har ett par år kvar tills hon fyller 18, men grodan är redan 21! Men egentligen var nog mellanbarnet också en korv när jag tänker efter, och hon blir 20 i år. Ack ja. Visst kan väl flickebarn också vara korvar?

Stort grattis till Översättarfamiljens korv och till Översättarfamiljen för att ha baxat fram ännu en unge till vuxen ålder.

Och till Cruella: det en nybliven 18-åring kan tänkas hitta på hade nog sagda 18-åring kunnat göra även före födelsedagen.

Anonym sa...

Internationella korvdagen! Jippi! Det gillar Mia "Korven" Hellström.

Anonym sa...

En off topic-kommentar här om salig Pricken. Hur har jag kunnat missa något sådant??? Jag ber högeligen om ursäkt! Får skylla på att det tydligen inträffade mitt i sommaren. Möjligen hade jag då minskad tillgång till information. Hur har du löst det med förmiddagsbananen? Äter du hela själv nu? Återigen, min djupaste sympati till er familj.

Översättarhelena sa...

Tack Ullah! Vi börjar komma över det, även om jag så sent som i förra veckan funderade över vitsen med att köpa persilja i knippen när man inte har någon att ge stjälkarna till.