2009-03-02

Goafton, goafton, gott folk, och hjärtligt välkomna till Delfi ska ni vara allesammans

Som många så nogsamt har påpekat så befinner vi oss nu faktiskt i början av mars. Tack, tack, men jag har faktiskt märkt det! Deadlinestressen är som bortblåst. Den har i och för sig ersatts av hjälp!-jag-får-aldrig-mer-ett-uppdrag-stressen, men den brukar faktiskt också vara övergående. (Av naturliga skäl.) Och vad passar väl då bättre än att jag tar tillfället i akt och svarar på alla kloka frågor (några är visserligen inte riktigt kloka) som mina kloka (respektive inte riktigt kloka) läsare har ställt i kommentarerna till förra inlägget. Jourhavande orakel till er tjänst!

Första frågan kom från Snokis*, men tyvärr klarade den inte den stränga censur som råder här på bloggen. Andra frågan kom också från Snokis och löd som följer:
Snokis: Var jag för vulgär nu igen?
Oraklet svarar: Vulgär vill jag inte kalla det. Det låter så ... osnyggt på nåt sätt. Men ta du bara och gå och tvätta munnen med tvål, så ska du se att det känns bättre.

Vi fortsätter med ett par frågor från Huskorset.
Huskorset: ”Hala fram plånkan och betala mig i euro?” Vad är det för vulgärt med det? (Detta syftar på Snokis bortcensurerade kommentar. Oraklets anmärkning.)
Oraklet: Det kan vara hemskt vulgärt om det till exempel sägs sent på kvällen i trakterna av Feskekörkan.
Huskorset: Jag undrar när The Sunday Loud Music Club släpper sin skiva, har konsert nästa gång och om jag kan få komma in backstage?
Oraklet: Man kan höra oss på Göteborgsvarvet och troligen även på Stavgången som är dagen före. Vill man inte springa loppet bara för att få höra oss spela (varför man nu inte skulle vilja det) så kan man gå dit enkom för att få höra oss spela! Du får hemskt gärna komma in backstage (vid just denna spelning ligger nog backstage i en buske i Slottsskogen) i utbyte mot vissa tjänster (av icke-sexuell art förstås, vi är mer intresserade av sådant som överdrivet smicker). Skivan tänkte vi tjuvhålla på ett tag till.
Huskorset undrar också om Gud finns, om han är en hon och om hon i så fall har PMS då och då, för det känns så ibland.
Oraklet svarar (på ett ganska orakelaktigt sätt): Ptja.

Snokis har sedan en följdfråga.
Snokis: Betyder det här att jag aldrig får veta?
Oraklet: Nu ska vi inte överdriva. Så illa ska det väl ändå inte behöva bli.

Därefter ställde Marianne en väldigt lång fråga. Så lång att jag tror att oraklet får vänta med den till en annan dag. Hon är lite bloggovan, se.

P7120040
Oraklet i orakeltagen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Ursäkta att jag inte orkar länka till alla frågeställare, men den nyfikne hittar allt han behöver i kommentarerna till förra inlägget.

8 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Hellre bloggovan än under bloggisen, gläfser din bloggterrier. Sen höll den på att börja gläfsa på rim och ha sig, fast lyckligtvis gjorde sig andra behov gällande, så att bloggcollietivet slapp den övningen.

Snokis sa...

Höhö! Nu ska jag gå och tvätta truten med tvål.

Lotten Bergman sa...

Men hallå vilken synnerligen vacker bild! Beröm!

På riktiga Delfi (i Lund förstås) fick jag en januaridag 1986 en grön cykel stulen. Jag hade inte låst den.

Ack.

Anna sa...

Men ... men ... var det slut nu? Kommer oraklet tillbaka snart, eller ska man sitta här i salongen och vänta fast ljuset har tänts?

Översättarhelena sa...

Oraklet planerar att svara på resten av frågorna också, Anna. Men sen kan man förstås aldrig veta om planerna infrias ...

Huskorset sa...

TACK! Jag är så lättad.

Anonym sa...

Förlåt en utböling - men när i tiden ungefär behöver man befinna sig i Göteborg för att kunna gå backstage i en buske i slottsparken?

Översättarhelena sa...

Ganska så precis den 16 maj, Dieva!