2007-04-12

Tips för fyndiga!

Är du i Göteborg eller någonstans i närheten i helgen? Har du inget särskilt för dig på söndag? Är du på minsta vis förtjust i loppisfynd? Då vet jag precis vad du ska göra. Kom till Nordhemsskolans musikklassers årliga loppis!

Har du redan varit på en massa loppisar och tycker att det är ungefär samma skräp överallt? Då säger jag bara: Baby, you ain't seen nothing yet. För Nordhemsskolans musikklassers loppis är megalomaniskt jättegigantisk och Göteborgs bästa. Det är helt enkelt den största, billigaste, fyndsäkraste och roligaste av alla loppisar och måste upplevas.

Loppisen äger rum på Nordhemsskolan på söndag 15 april klockan 10–14. Nordhemsskolan ligger på Nordhemsgatan 51–61 i Linnéstaden. Närmaste hållplats är Prinsgatan. Fri parkering på skolgården.

Det är nu … räkna, räkna … inte mindre än sjunde året i följd som vi har barn i musikklasserna (inklusive föregångaren Flatåsskolans musikklasser). Så det har ju blivit ett och annat fynd genom åren. Här är några exempel:

P1010502
Tjusiga nysilverljusstakar. Tjugofem spänn.

P1010510
Skinnfåtölj med fotpall. Etthundratjugofem riksdaler. Tyvärr har vi insett att vi inte har plats för denna i vårt vardagsrum (det är därför den är fotad i källarförrådet!), så nu åker den tillbaka till årets loppis. Alltså har du nu chansen att göra samma fynd!

P1010496
Stiliga ormskinnsmönstrade skor. En tjuga, tror jag.

P1010513
Stor skön herrskjorta. En femma.

P1010501
Tantväska. Trettio kronor.

P1010505
Fantastisk zorbadansmönstrad kaffeservis. En femtiolapp.

Inte kan du väl motstå chansen till såna fynd? Kom dit vetja! Mig hittar ni troligen i avdelningen för skor och väskor, där jag står och säljer så mycket jag bara orkar. Där stod jag förra året också, och det var hur kul som helst.

PS. På loppisen kan man också ropa in finfina saker på auktion, vinna grejer i lotterier, fika jättegott och billigt och lyssna på kanonduktiga tonåringar som spelar och sjunger.

14 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Jag har sedan ett halvår loppisförbud eftersom jag känner precis som du inför dylika arrangemang. Och så är källaren ju full som en alika.

Mitt allra, allra bästa fynd: en röd, Bernadotte-designad gjutjärnsgryta för en spottstyver.

spottstyver [spåt`-] subst., ingen böjning, n-genus
ORDLED: spott--styver
• ca 90 kronor.

Översättarhelena sa...

Men vet du vad du ska göra då? Jo, börja sälja grejer på loppis i stället. Det är (nästan) lika roligt som att köpa, men det blir mycket billigare (även om man inte får behålla pengarna själv) och stjäl framför allt mycket mindre utrymme i hemmet!

Anonym sa...

Låter skoj, har aldrig varit på loppis.. frugan jobbar ju lite i en second hand så jag vet vilka klipp man faktiskt kan göra..
Ha de gött!

Bloggblad sa...

Tack gode Gud att jag inte ska till Göteborg i helgen... hela mitt hem känns som en jättestor loppis - vi ägnar mycket tid åt att fundera ut vilka fem saker var vi ska behålla när det ska renoveras i sommar. Inte en pryl till i mitt hus!

Men jag fick ett gott gratisskratt åt fåtöljen som varit hemma hos er och vänt...

Bloggblad sa...

Lotten: HAHAHA! Kul! Tror du att vi böjer orden som barn gör? Ett plåst etc. Fast, varifrån kommer det knäppa ordet spottstyver? Vet du?

Översättarhelena sa...

Micke: Men vilken brist i din uppfostran! Klart du måste gå på loppis. Kom till Nordhemsskolan, vetja.
Bloggblad: Hade du inte haft så långt till Göteborg så hade jag föreslagit att du skulle lämna allt utrensat till Nordhemsskolans loppis 2008! Vi har ett enormt förråd där vi samlar saker till året därpå.
Förresten kan jag avslöja att den där fåtöljen inte är det enda loppisfyndet som har varit hemma och vänt för att hamna på loppis igen något år senare ...

Anonym sa...

Ni lämnar tillbaka saker till loppisen. Mamma gör tvärtom, ger bort saker till loppisen, ångrar sig sedan lite och köper tillbaka någon av alla sakerna :)

Miss Gillette sa...

Oj vad det låter kul! Jag vill dit! Jag ska tipsa min mamma, så får hon åka och kolla in.

Översättarhelena sa...

Ulrika: Precis något som min mamma också skulle kunna göra!
Miss G: Hälsa henne att komma tidigt! Det brukar vara en kö på nästan 100 personer utanför dörrarna innan loppisen öppnar, och de bästa fynden gör man de första timmarna.

Gitto sa...

Åh! Sälj inte handväskan! Jag vill ha den! Jag köper den mer än gärna! (ska jag lägga till några mer utropstecken så att du förstår min entusiasm?)

Översättarhelena sa...

Gitto: Jag har inte tänkt sälja den! Den var bara ett exempel på mina fantastiskt finfina fynd under gångna loppisar. Men jag lovar och svär att jag ska hålla ögonen öppna efter en likadan på årets loppis och i så fall lägga vantarna på den för din räkning!

Gitto sa...

Helena: Förlåt, jag blev så till mig av väskan att jag glömde vad jag läst... Men hittar du någon liknande på loppisen är jag villig att betala dig det dubbla! Sååå snygg!

Anonym sa...

Kan du tänka dej! Nyckeln till rum nummer 10 på Hotel Charlie - den som jag köpte på galna fredagsmarknaden när jag tittade efter sifoner, du minns - den blev jag tvungen att lämna kvar i Öknen när vi flyttade hem. Den vägde TON. Synd, för jag har en inte oäven samling hotellnycklar här hemma i Stockholm och Charlie skulle ha gjort sej bra där.

Varför har jag många hotellnycklar? Alltid när vi var ute och reste med barnen fick de och fadren gå ner och betala hotellnotan medan jag kollade igenom rummet i lugn och ro. Sen låste jag, gick ner till den församlade familjen, klev in i bilen/hotellshuttlen/whatever och så for vi iväg. Jag med hotellrumsnyckeln i fickan. Alla nycklarna var väldigt tunga, säkert för att man inte så lätt skulle glömma att lämna in dem till portiern. Vad hjälpte det?

Översättarhelena sa...

Men Ökenråttan, vad synd att just den där hotellnyckeln var det som gjorde flyttlasset för tungt!