2008-08-21

Frågor, frågor och åter frågor

Dags att rycka upp sig på bloggerifronten igen. I dag hittade jag en sån där frågelista som går som en budkavle genom bloggosfären hos både Cruella och Bondhustrun. Det var ovanligt roliga frågor, så jag hänger på.

Senaste impulsköp: En förpackning med moghrabhia, som är ett slags väldigt storkornig couscous. Har inte provat den än.

Bästa promenad: Jo sörru, den går exakt så här: Såggatan upp till Slottsskogen, förbi Plikta till Linnéplatsen, Linnégatan ner till Järntorget, därefter Andra Långgatan bort till Masthuggstorget, Stigbergsliden upp till Stigbergstorget och sen hem igen längs Allmänna Vägen. Alla paparazzi som vill fotografera mig vet nu var de ska lägga sig på lur.

Favoritdryck: Öl, utan tvekan. Jag är pinsamt förtjust i öl. Men den ska vara tjeckisk. Helst Staropramen.

Bästa förfestmusiken: Soneros All Stars. Eller nåt annat kubanskt.

Reser helst till: Jag måste nog citera Cruella rakt av: "Kvalmiga storstäder. Då är det nämligen extra gott med ÖL!"

En bra gå bort-present: En skiva. Folk köper ju inte skivor längre utan bara lösa låtar på iTunes och sånt tråkigt, men de flesta blir glada över att få en vanlig gammaldags cd-skiva. Särskilt om den är bra. Fast i ärlighetens namn är vi för det mesta så fantasilösa att vi tar med oss en flaska vin. Och det vet man ju själv, man blir glad för det också.

Favoritlyxartikel: Jovars, förutom öl så är jag faktiskt väldigt förtjust i champagne.

Tidning jag gillar: Lira. Som förresten i princip är den enda tidning jag läser förutom GP och diverse blaskor som man får för att man är medlem i än det ena, än det andra.

Favvosajt: Ska jag erkänna att det är eBay? Okej, jag erkänner.

Favoritförort: Högsbotorp, om det nu räknas som förort.

Fikar gärna på: Jag fikar inte så mycket att det stör, men jag kan tänka mig en dubbel espresso på Bar Centro.

Favoritbutik: Beror väl på. Ahraz chark i Stora saluhallen är till exempel en trevlig köttbutik. Kläder handlar jag gärna på H&M och Emmaus. Och så är jag väldigt begiven på alla slags postordershopping, men det var ju inte det frågan gällde egentligen.

Bästa skönhetstips: Tvätta för bövelen håret när det är smutsigt! Det är helt obegripligt att man ser så många människor som går omkring med smutsigt hår när det är så lätt att åtgärda och gör så stor skillnad.

Bästa lunchställe: Hemma. Rester är bäst!

Favoritgrönsak: Räknas jordärtskocka som grönsak? I så fall säger jag jordärtskocka. Annars får jag väl ta kronärtskocka.

Favoritfärg: Rött, fast rött kan också vara en mycket ful färg om det är fel sorts röd nyans. Den får inte dra mot orange, hellre då åt det oxblodsfärgade hållet. Sen är jag faktiskt väldigt förtjust i rosa också, men jag tror att det är lite hemligt.

Favoritmärke: På vadå? Bilar? Öl? (Staropramen, som sagt.) Jeans? (Denimbirds.) Nagellack? (Mavala.)

Favoritdjur: Jamen, vad tror ni? KANIN, förstås.

Snyggaste kvinna: En israelisk skådespelerska som heter Ronit Elkabetz.

BandsVisitBiz
Ronit sitter till vänster på bilden.

Snyggaste man: Nu är jag så förutsägbar att jag säger Johnny Depp, men det är faktiskt min uppriktiga mening. Men det kanske är tur att jag inte har fått några bebisar ihop med honom (tack för tipset, Stationsvakts-Johnny):Så här skulle de i så fall se ut.

Bil: En åskblå Hyundai Trajet från 2002. Den är numera lite för stor för oss, och jag har därför försökt kränga den till Lotten och hennes stora familj, men utan framgång.

Världens bästa nu levande regissör: Och hur svår var inte den frågan då? Jag säger väl Jim Jarmusch dårå, men jag kan mycket väl komma att ändra mig flera gånger den närmaste timmen.

Stjärna jag vill träffa: Med risk för att bli kallad epigon så härmar jag Cruella igen: "Det där har jag aldrig förstått."

Favvoskor: Herregud, det skulle ju vara som att välja ett av sina barn till favoritbarn.

Bästa diet: Faktum är att jag en gång i tiden vägde sisådär 13 kilo för mycket på grund av tre graviditeter i rask följd i kombination med obehandlad Hashimotos. Jag gick ner dessa kilon på ett år ungefär med hjälp av "äta-mindre-dieten". Så det är den diet jag rekommenderar.

Modeförebild: Debbie Harry kanske. Eller Linda K.

1053-blondie-debbie-harry
Det hade kunnat vara Linda, men det är Debbie.

Mest överskattade affär: NK. Utan konkurrens.

Bästa fyllekäket: Jag kan lustigt nog inte minnas att jag nånsin har känt behov av något fyllekäk.

Dansar helst till: Sjuttiotalsrock.

Senaste fyndet: En alldeles oanvänd blommig blus i helsidenchiffong på Ebbes hörna. 60 riksdaler.

Favoritprodukt på apoteket: ACO Sun kissed Bodylotion. Denna fantastiska smörja och en epilator, dvs. ett slags helvetesmaskin som rycker ut håret med rötterna, har tillsammans förändrat min självbild. Jag är inte längre "hon som inte kan ha shorts för att hon har så korta, tjocka (i förhållande till resten av kroppen alltså), vita och håriga ben". Nej, nu är jag "Helena med de snygga bena". Det ni!

Favoritblogg: Jämt skägg mellan Lotten, Miss Gillette och Huskorset.

I min dvd-spelare: Genom hela den här frågesporten har jag trott att sista frågan handlade om min cd-spelare och glatt mig åt att få svara "John Coltrane", eftersom jag just nu är alldeles besatt av John Coltrane. Och så handlade det om dvd-spelare. I den har jag verkligen inget särskilt.

Och så var det slut i rutan för den här gången.

12 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Den däringa bilen som du ville kränga till oss vill vi egentligen fortfarande ha.

Folk står på kö för att underlätta våra förflyttningar som ska ske med bil och grannarna går numera och pekar hål på de två kexen vi har (årgång -87 respektive -88). Men underligt nog har vi inte hittat en mecenat som vilka skänka oss ett nytt, sjusitsigt vidunder.

För övrigt är vi helt överens om både Johnny Depp och Staropramen.

cruella sa...

Jag tycker det är lite roligt att även du väljer en look-alike som snyggaste kvinnan;-)

Miss Gillette sa...

ö-h: Men oj, det var en komplimang som hette duga. En påförekommen anledning att buga, ta fram snabeln och tuta en fuga. På nästa bloggträff får jag kanske truga ett bubblande glas på din makes fruga: skumpa, sägs det, går utmärkt att suga i sig med tvärflöjt! Asch huga, där ertappades jag med att ljuga. Men att bubbeli trivs i lag med Beluga vet fler än bara de trendiga sluga. Vart korn trint och svartblankt som en fluga uppfödd på blodpalt i slaktarens stuga -- nog slinker slikt ner utan tjuga med truga?

Marianne sa...

Kommer inte på någon vettig kommentar till all denna information, fast det är friskt att du jämför dina skor med dina barn :-)

Fredag!

Linda K sa...

du är för rar, tack :D

Anonym sa...

Men sk-t! Blev det inte fel igen? Jo, det blev det. Växbo gör de komposterbara lyxtrasorna, precis som Ö-Helena skrev. Lyssna inte på mej, lyssna på Helena; hon vet, säjer Råttan.

Översättarhelena sa...

Haha, jag var säker på att det var jag som hade rört ihop de där olika linneväverierna!

Översättarhelena sa...

Mina komplimanger till Miss Gillette för den här bloggens mest välrimmade kommentar någonsin!

Huskorset sa...

Tack för ett roooligt "enkät"-inlägg!
Och HERREJE vad glad jag blev, nog visste jag att du var en av mina trogna, men att av ÖH anses vara lika välrakad som Lotten och den sagolikt rimmande Miss G är något alldeles utöver det vanliga!

Anonym sa...

Men vad kul att du är tillbaks! Nu ska jag fundera på vad mina svar skulle kunna vara.

Fia sa...

hej hej, ny bokbloggare här, läste ditt inlägg och kände bara för att vara litet uppstudsig eftersom jag är tillsammans med en tjeck. De bästa tjeckiska ölen som jag druckit är Ferdinand, Lucan och Baronessa. De importeras bara av en enda importör i hela Sverige dock, och finns för det mesta på krogar i Malmö, Lund, Trelleborg och Skanör/Falsterbo om du är intresserad av att pröva dem. =)

Översättarhelena sa...

Å, dessa ölsorter måste ju provas! Tack för tipset!