2007-08-24

Tada!

Halli hallå! Och: Tittut! Som gubben i lådan dyker jag upp igen – bloggosfärens mest oberäkneliga bloggare till er tjänst! Jag har förstått att några av er är oroliga för mig. Till er vill jag säga: Jag är väldigt glad och ganska rörd över er omtanke. Och sedan vill jag också säga: Ni kan sluta oroa er. Jag mår fint. Min frånvaro från bloggvärlden beror på två saker. För det första sitter jag vid datorn under hela arbetsdagarna, och de kan bli rätt långa ibland. När jag är ledig vill jag oftast inte sitta vid datorn utan göra cykelutflykter, spela lergök och prata. För det andra har jag lite mycket i mitt liv emellanåt. Och när jag då måste stryka något får det blir enligt LAS-principen: sist in, först ut. Så det blir bloggandet (och inte minst bloggläsandet) som ryker. Ta det alltså inte personligt om jag inte kommenterar på just din blogg just nu. Jag kommenterar inte på någon blogg alls! Säga vad man vill, men rättvis är jag i alla fall. Det blir man automatiskt om man är trebarnsmor.

Men nu har jag alltså krupit fram från den sten under vilken jag har gömt mig de senaste veckorna. Och nu ska jag inte använda fler metaforer, jag lovar. Finns det något mer irriterande än folk som använder metaforer i tid och otid? Till saken: Vad passar bättre än att bryta bloggfastan (hoppsan! ursäkta!) med en bloggträff? Och inte vilken bloggträff som helst utan något så exotiskt som en bloggträff på Varbergs fästning. Läs mer på Bloggträffsbloggen. Om jag till äventyrs har några läsare i Varberg med omnejd som vill ha lite mer spontanitet i sitt liv så är det bara att dyka upp! Vi ses på fästningsterrassen vid 17-tiden. Bockstensmannen går tyvärr och lägger sig redan klockan 16, men vi bloggare kompenserar hans frånvaro mer än väl.

Passa förresten på och läs lite om bloggträffen på bokmässan när du ändå är på Bloggträffsbloggen. Denna bloggträff är en lång och ärofull tradition sedan 2006, som jag lovar att du inte vill missa!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mellansonen fick en lergök, inköpt i Värmland, när han fyllde tio för två veckor sedan. Noter medföljde och han övar förtjust. Några tips? Trevlig helg. AnnaBy

Anonym sa...

Din blogg är i alla fall tillräckligt intressant för att rendera den en länk på nya och förbättrade sajten www.tecnita.se !

Harebra

Björn

görel sa...

Det var värst vad det drällde av norskjaliter här idag!

Ja, Bokmässan - vad kul det skulle vara - men det är lite långt att åka. Ska du vara funktionär för SFÖ?

Björn - jag har minsann kikat på din sajt och tycker den är riktigt snygg! Men vad var det som fick dig att posera i nerdragen huvtröja???

Jag måste passa på att nämna att jag också har börjat blogga lite sådär på försök - här.

Marianne sa...

Hej där!
Kul att du är tillbaka, och att du har mycket jobb.
Likadant här, och inte mig emot, men ibland blir det lite för mycket...

Slaktarkarin har jag i alla fall hunnit tycka till om :-)

Bloggblad sa...

Det var skönt att se dig igen. Jag har saknat dig och undrade...
Men då vet jag att du spelar lergök i stället för att blogga.

Översättarhelena sa...

Det bästa med att vara borta ur bloggosfären ett tag är alla snälla kommentarer man får när man kommer tillbaka :)
AnnaBy: Lergökstips: En hel del lergökstabulatur finns på www.clayz.com. Om man vill hitta mer kan man googla på "ocarina tabs".

Anonym sa...

Kul att du är med igen! Det var så underligt, för jag satt och tänkte på dig på bussen hem igår och undrade vart du tagit vägen. Och vips! så hade du kommenterat på min blogg. Lite, lite tankeöverföring kanske det var i alla fall.

Saring sa...

Alltså. Först var jag lite bekymrad över din bortavaro såväl hos dig som hos mig. (Inget annat än ett tydligt tecken på att du är uppskattad) Men så försökte jag tänka lite Wittgensteinskt à la "Ingenting är av nödvändighet vad det synes vara" ty ibland har jag en förmåga att utgå lite mycket från:

a) mig själv (och hur svårt det än är att erkänna det så har jag sällan så stor inverkan på skeenden som jag själv vill tro)
b) katastroftänkande

..när jag spekulerar. Och de utgångspunkterna är nästan alltid direkt desorienterande.

När jag sedan inser att min webbläsare är så seg att den vägrar uppdatera bloggar i rimlig tid och att ditt "nya" inlägg de facto funnits här i en vecka.. Ja då blir jag glad och sur.
Glad över att se dig och att du mår finfint (hurra!) och sur över tekniken samt det faktum att jag lägger energi på onödiga funderingar.

Kort sagt: Kul att du är "här" igen, Helena!

/Saring som också försvinner från egen och andras bloggar ibland ;-)