2007-07-10

Tunisienrapport: solbrännan

Eftersom Montezumas nordafrikanske kusin verkar anse sig ha lite mer hämnd kvar att utverka får rapporteringen från Tunisien ske i småportioner. I dag förevisar jag solbrännan. Jag har inte så väldigt lätt för att bli brun som man kanske skulle kunna tro. Med ett undantag: fötterna. De blir jättebruna. (På ovansidan alltså. På undersidan kan de också bli ganska bruna när man går i sandaler, men det brukar försvinna i duschen.)

DSC00160
Snyggast just nu: fossingarna.

Jag har inget minne av att jag hade särskilt bruna fötter som yngre. Däremot brukade jag bli ganska solbränd om armar och rygg. Kan det vara så att pigmenten helt enkelt sjunker allt längre neråt allteftersom åren går? Att de snygga fötterna helt enkelt beror på tyngdlagen?

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Var glad att du blir brun nånstans... hur mycket solen än skiner är jag lika beige som vanligt. Förmodligen för att hudfärgen ska matcha min personlighet...

Celia sa...

Haha :) Ja, men det var väl bra att tyngdlagen fixar det så. Då får du ju själv glädje av din solbränna. På ryggen kan du väl ändå inte se den, så fötterna är kanske ett bättre ställe för solbrännan.

Översättarhelena sa...

Bloggblad & Celia: Ja, jag gläds mycket åt mina bruna fötter och tittar på dem ideligen! Synd bara att det inte är sandalväder här hemma så jag även kunde glädja mina medmänniskor genom att vifta med mina solbrända tår.

Lotten Bergman sa...

Hur lite solen än skiner blir man inte brun.

(Djungelordspråk från "sommaren" 2007.)

Anonym sa...

Miamia! (Du har väl lärt dej arabiska?) Fötterna var förstås det enda som inte skyddades av den rejäla gamla hatten, helt enkelt.

Men hör på det här! Vem tror du var på Västkusten förra veckan? Just det; jag som alltid tar chansen att missa chansen att träffa bloggare, ser det ut som. Retsamt.

Petra sa...

Åh. JAg längtar efter solen!

Miss Gillette sa...

Det beror nog på pigmentens specifika vikt, skulle jag tro. Mina tycks stiga uppåt med åren, så att jag numera lätt och fort blir brun i nyllet och på bröstkorgen, men aldrig nånsin så långt ner som på låren. Och när fötterna är bruna, då är det bara lort.

Översättarhelena sa...

Ökenråttan: Attans vilken otur! Men du hör väl av dig nästa gång?

Studiomannen sa...

Själv får jag praktisera "brun utan tvål". Ej rekommendabelt.

Men din teori om gravitationen faller kanske när vi drar in rednecks i sammanhanget. Redfeet?

Anonym sa...

Men ja! Du är hemma! Ursnygga fötter! Ruskigt läcker solbränna! ... och lusarna ... hmmm ... man får väl ta det onda med det goda?! Du har ju iaf haft sol!

Karin sa...

Jag är jätteavundsjuk på folk som kan gå med såna. Själv får jag sendrag i tårna. :(