2008-08-27

Det finns någon för alla

Jag vet att man inte ska skoja om kontaktannonser. Men ändå.

kontaktannons

2008-08-23

Soppkök?

På tal om att kränga så har jag startat en bloppis. (Blogg + loppis = bloppis.) Den heter Soup 'n Old Clothes, vilket jag själv tycker är ett fantastiskt fyndigt namn. Faktum är att jag har funderat jättelänge på att bloppa (= sälja på bloppis) lite kläder jag aldrig använder, men det gick helt enkelt inte så länge jag inte kom på något namn jag var nöjd med. Håhåjaja.

2008-08-21

Frågor, frågor och åter frågor

Dags att rycka upp sig på bloggerifronten igen. I dag hittade jag en sån där frågelista som går som en budkavle genom bloggosfären hos både Cruella och Bondhustrun. Det var ovanligt roliga frågor, så jag hänger på.

Senaste impulsköp: En förpackning med moghrabhia, som är ett slags väldigt storkornig couscous. Har inte provat den än.

Bästa promenad: Jo sörru, den går exakt så här: Såggatan upp till Slottsskogen, förbi Plikta till Linnéplatsen, Linnégatan ner till Järntorget, därefter Andra Långgatan bort till Masthuggstorget, Stigbergsliden upp till Stigbergstorget och sen hem igen längs Allmänna Vägen. Alla paparazzi som vill fotografera mig vet nu var de ska lägga sig på lur.

Favoritdryck: Öl, utan tvekan. Jag är pinsamt förtjust i öl. Men den ska vara tjeckisk. Helst Staropramen.

Bästa förfestmusiken: Soneros All Stars. Eller nåt annat kubanskt.

Reser helst till: Jag måste nog citera Cruella rakt av: "Kvalmiga storstäder. Då är det nämligen extra gott med ÖL!"

En bra gå bort-present: En skiva. Folk köper ju inte skivor längre utan bara lösa låtar på iTunes och sånt tråkigt, men de flesta blir glada över att få en vanlig gammaldags cd-skiva. Särskilt om den är bra. Fast i ärlighetens namn är vi för det mesta så fantasilösa att vi tar med oss en flaska vin. Och det vet man ju själv, man blir glad för det också.

Favoritlyxartikel: Jovars, förutom öl så är jag faktiskt väldigt förtjust i champagne.

Tidning jag gillar: Lira. Som förresten i princip är den enda tidning jag läser förutom GP och diverse blaskor som man får för att man är medlem i än det ena, än det andra.

Favvosajt: Ska jag erkänna att det är eBay? Okej, jag erkänner.

Favoritförort: Högsbotorp, om det nu räknas som förort.

Fikar gärna på: Jag fikar inte så mycket att det stör, men jag kan tänka mig en dubbel espresso på Bar Centro.

Favoritbutik: Beror väl på. Ahraz chark i Stora saluhallen är till exempel en trevlig köttbutik. Kläder handlar jag gärna på H&M och Emmaus. Och så är jag väldigt begiven på alla slags postordershopping, men det var ju inte det frågan gällde egentligen.

Bästa skönhetstips: Tvätta för bövelen håret när det är smutsigt! Det är helt obegripligt att man ser så många människor som går omkring med smutsigt hår när det är så lätt att åtgärda och gör så stor skillnad.

Bästa lunchställe: Hemma. Rester är bäst!

Favoritgrönsak: Räknas jordärtskocka som grönsak? I så fall säger jag jordärtskocka. Annars får jag väl ta kronärtskocka.

Favoritfärg: Rött, fast rött kan också vara en mycket ful färg om det är fel sorts röd nyans. Den får inte dra mot orange, hellre då åt det oxblodsfärgade hållet. Sen är jag faktiskt väldigt förtjust i rosa också, men jag tror att det är lite hemligt.

Favoritmärke: På vadå? Bilar? Öl? (Staropramen, som sagt.) Jeans? (Denimbirds.) Nagellack? (Mavala.)

Favoritdjur: Jamen, vad tror ni? KANIN, förstås.

Snyggaste kvinna: En israelisk skådespelerska som heter Ronit Elkabetz.

BandsVisitBiz
Ronit sitter till vänster på bilden.

Snyggaste man: Nu är jag så förutsägbar att jag säger Johnny Depp, men det är faktiskt min uppriktiga mening. Men det kanske är tur att jag inte har fått några bebisar ihop med honom (tack för tipset, Stationsvakts-Johnny):



Så här skulle de i så fall se ut.

Bil: En åskblå Hyundai Trajet från 2002. Den är numera lite för stor för oss, och jag har därför försökt kränga den till Lotten och hennes stora familj, men utan framgång.

Världens bästa nu levande regissör: Och hur svår var inte den frågan då? Jag säger väl Jim Jarmusch dårå, men jag kan mycket väl komma att ändra mig flera gånger den närmaste timmen.

Stjärna jag vill träffa: Med risk för att bli kallad epigon så härmar jag Cruella igen: "Det där har jag aldrig förstått."

Favvoskor: Herregud, det skulle ju vara som att välja ett av sina barn till favoritbarn.

Bästa diet: Faktum är att jag en gång i tiden vägde sisådär 13 kilo för mycket på grund av tre graviditeter i rask följd i kombination med obehandlad Hashimotos. Jag gick ner dessa kilon på ett år ungefär med hjälp av "äta-mindre-dieten". Så det är den diet jag rekommenderar.

Modeförebild: Debbie Harry kanske. Eller Linda K.

1053-blondie-debbie-harry
Det hade kunnat vara Linda, men det är Debbie.

Mest överskattade affär: NK. Utan konkurrens.

Bästa fyllekäket: Jag kan lustigt nog inte minnas att jag nånsin har känt behov av något fyllekäk.

Dansar helst till: Sjuttiotalsrock.

Senaste fyndet: En alldeles oanvänd blommig blus i helsidenchiffong på Ebbes hörna. 60 riksdaler.

Favoritprodukt på apoteket: ACO Sun kissed Bodylotion. Denna fantastiska smörja och en epilator, dvs. ett slags helvetesmaskin som rycker ut håret med rötterna, har tillsammans förändrat min självbild. Jag är inte längre "hon som inte kan ha shorts för att hon har så korta, tjocka (i förhållande till resten av kroppen alltså), vita och håriga ben". Nej, nu är jag "Helena med de snygga bena". Det ni!

Favoritblogg: Jämt skägg mellan Lotten, Miss Gillette och Huskorset.

I min dvd-spelare: Genom hela den här frågesporten har jag trott att sista frågan handlade om min cd-spelare och glatt mig åt att få svara "John Coltrane", eftersom jag just nu är alldeles besatt av John Coltrane. Och så handlade det om dvd-spelare. I den har jag verkligen inget särskilt.

Och så var det slut i rutan för den här gången.